Matchrapport från Recreativo - Athletic
Vi hade hoppats att Athletic skulle följa upp den finfina vinsten mot Valladolid med ytterliggare en 3 poängare mot Recreativo men så blev icke fallet. Athletic gjorde en urusel match och skall tacka målvakten Gorka för att man kunde stjäla med sig en poäng hem till Bilbao. Startelvan var densamma som mot Valladolid men det fina spelet var som bortblåst, första halvlek var ett riktigt sömnpiller med 2 lag som varken ville eller kunde spela fotboll. Andra halvlek blev något bättre och genererade också 2 mål, Recreativo gjorde 1-0 efter ett fint anfall kombinerat med ett okoncentrerat Athleticförsvar och kvitteringen kom bara 4 minuter senare då David Lopez drog till en Yestecross på volley.
Därefter räddade Gorka oss från ett nederlag då han gjorde ett par riktigt matchavgörande räddningar. Yeste och Orbaiz kom in redan i Paus för Velez och Gurpegi och gjorde bra ifrån sig, det är väl det enda positiva att ta med sig från den matchen.... och givetvis den viktiga poängen.

Försnacket:

Etxeberria förlänger sitt nuvarande kontrakt med ett år och blir kvar i Athletic till 2010, härligt gamle man!

Llorente gör sin 100 match för Athletic idag, inte illa med tanke på att pojken bara är 23 år!
Vi gratulerar och hoppas han ger sig själv en rejäl present med några mål idag!Truppen:
Iraoizoz, Ustariz, Amorebieta, Del Olmo, David López, Llorente, Yeste, Gabilondo, Armando, Susaeta, Iraola,  Gurpegi, Aitor Ocio, Ion Vélez, Javí Martinez, Inigio Velez  samt Belenziaga. 

Athletic hade väldigt lite boll mot Recreativo och  nyckeln till ett bra hemmaspel är just bollinnehavet. Det får man inte med Gurpegi och  Javi Martinez på mittfältet, därför tror jag att antingen Orbaiz, Yeste eller kanske båda två kommer att starta mot Getafe. Själv förespråkar jag ett 4-5-1 system med Yeste i en fri roll mellan mittfält och anfall och med spelskicklige Orbaiz jämte slitvargen Javi Martinez. Vem vet vad Caparros har i bakfickan och han har överraskat förr, träningen igår visade ingeting som man kan dra några slutsatser av.

Trolig startelva:
Iraizoz
Iraola-Ocio-Amorebieta-Belenziaga
Susaeta-Orbaiz-Javi Martinez-David Lopez
Yeste-LlorenteMotståndet:
Getafe gjorde en fantastisk fjolårssäsong utan att igentligen vinna något och hade rejält med otur i många viktiga matcher. Vem minns inte Uefacuptmatchen mot Bayern Munchen...
Getafe ser svagare ut i år men har ett gediget lag som kan ställa till problem för vilket lag som helst. Har dålig koll på vilken trupp man kommer med men med spelare som Soldado,  Uche, Gavilan med flera gäller det inte bara att anfalla tankelöst utan att vara vaken på kontringar som kan uppstå.

Spelare att se upp med:
Uche, ja namnet säger vl allt... att han dessutom har haft en ful ovana att göra mål mot Athletic gör ju inte saken bättre.Mysiga Fakta: Getafe har endast tagit 1 poäng borta i år och Athletic har vunnit de 3 senaste kamperna på San Mames.

Domare:
Var: San Mames
När: Söndag 28/9 kl 17:00 på Tv4 sport
Hur: En krigarvinst 1-0 och 100 matchers jubilaren gör det avgörande målet, LLLLooorrreeennnttteeee!!! Bakalao Bakalao Bakalao!

AUPA!