3 otroligt viktiga poäng bärgades hem på San Mames mot Valladolid. En första halvlek vi helst glömmer och en andra halvlek vi måste ta med oss till bortamatchen mot Recreativo nästa vecka.

Första halvlek innehöll... ja ingeting igentligen så jag tor vi lämnar den där.

I andra halvlek kommer Athletic ut som ett nytt lag och sätter genast press på Valldolidbackarna och 1-0 är nära redan efter någon minut när bollen räddas på mållinjen efter en nick av Llorente. 1-0 skall snart komma trots allt, i 51 a minuten trampar den för dagen lysande vänsterbacken Balenziaga runt och skickar in ett perfekt inlägg som llorente säkert nickar in. 

Athletic fortsätter att spela bra och skapar chanser för både 2-0 och 3-0 men det vill sig inte riktigt förrän Balenziaga återigen kommer runt och slår in ett inlägg som en Valladolid back tar med handen, Straff så klart! Iraola stegar upp och sätter 2-0 hur säkert som helst 2ggr om då den första måste slås om.

Valladolid är sen nära att göra självmål men bollen tar i stolpen och Velez  får  ett regelrätt mål bortdömt. Inga mer mål blir det och segern känns hur klar som helst, närmare 4-0 än 2-1 ger oss ett skönt kvitto på att det här unga och talangfulla laget kan spela rikigt bra

Nu tar vi Recreativo och Getafe av bara farten innan allvaret börjar,  AUPA!

Athletic - Valladolid  2-0

Llorente 51
Iraola 80

MOM  Balenziaga