Försnacket:
Det största snacket har givetvis varit förlängningen av Javi Martinez och Amorebietas kontrakt samt att man även förhandlar med Susaeta om en förlängningn, säsongens viktigaste nyhet!

Etxeberria har i veckan gått ut och sagt att man måste börja vinna hemma om drömmen om Europaspel skall slå in, han menar också att matchen mot Valladolid är en nyckelmatch där det är otroligt viktigt att ta 3 poäng coh spela bra fotboll. Skönt att inte sätta någon press på laget...
Etxeberria passar också på att hylla ungdomarna som förpassat honom till bänken för tillfället! Stort!

Efter mycket strul om sändningsrättigheter för Athletics matcher står det nu klart att Mediapros egen kanal Golv TV bland annat visar matchen imorgon. Kanske kanske går det att hitta en internetlänk till matchen under morgondagen, vi återkommer om det händer något.

Startuppställningen mot Malaga hade en snittålder på 23,8 år! Fantastiskt! Utan att veta helt säkert är det troligtvis ligans yngsta, framtiden ligger för oss!Truppen:
Iraoizoz, Ustariz, Amorebieta, Del Olmo, David López, Llorente, Yeste, Gabilondo, Armando, Susaeta, Iraola, Etxeberria, Gurpegi, Aitor Ocio, Ion Vélez, Javí Martinez, Iturraspe samt Belenziaga. 

Som Oskar skrev tidigáre saknas Orbaiz som jag tror är en viktig kugge för att Athletic skall kunna föra spelet i de viktiga hemmamatcherna, hanär motorn och lungorna i det egna spelet. Unge Iturraspe kan nog inte fylla den rollen riktigt än och Gurpegi är helt enkelt inte den spelartypen. Jag vill nog helst att vi går ner och spelar ett 4-5-1 system när inte Orbaiz är med och flyttar in Yeste som en spelfördelare bakom Llorente, då kan vi också släppa lite på försvarstyglarna för Susaeta och ev David Lopez. Det troliga är nog ändå att Caparros fortsätter med 4-4-2 och låter Etxeberria ta plats jämnte Llorente på topp, flyttar ut Yeste på vänsterkanten(där han är värdelös) och spelar med Javimar och Gurpegi på mitten. Poisitvt är dock att Belenziaga fortsätter på vänsterbacksplatsen där han gjorde ett riktigt bra jobb senast. Trolig startuppstälning:

Iraizoz
Iraola-Ocio-Amorebieta-Belenziaga
Susaeta-Gurpegi-Javi Martinez-Yeste
Etxeberria-LlorenteMotståndet:
Mendilibar har tagit ut följande trupp.
Sergio Asenjo, Justo Villar, Baraja, Nano, Luis Prieto, Marcos, Óscar Sánchez, Álvaro Rubio, Borja, Vivar Dorado, Aguirre, Pedro León, Víctor,Canobbio, Medunjanin, Sesma, Escudero och Ogbeche

Spelare att se upp med:

Vivar Dorado(gjorde mål mot Atletico), Canobbio och givetvis för Athletic-klippan Luis Prieto 


Matchen:
Athletic kommer att vara det spelförande laget men behöver ett tidigt mål för att få spelet att släppa, får man inte hål på Valladolid de första 60 minutrarna tror jag att det blir 0-0 igen.  Nyckeln ligger i om Yeste tar en playmaker roll och att vi har tålamod nog att rulla runt och komma in på inlägg utifrån kanterna, i straffområdet vet vi att Valladolid backarna kommer att ha problem med Llorentes starka huvudspel.

Fakta:

Domare:
  Rubino Perez  Vunna: 4 , Oavgjorda 4, Förlorade 2

Var: San Mames

När: Söndag 21/9 kl 17:00

Hur: Vinst givetvis 3-0, 2 mål av Llorente och ett av Susaeta!


AUPA!