Det har testats hela sommaren men ingen har imponerat, i våras tog inte inlånade hemmasonen Del Horno chansen och under försäsongen fick Koi och Gurpegui kalla handen. 

Märkligt nog lämnades förtroendet till Casas som förra året var helt utfrusen av Caparros, Casas tackade för det och sänkte sitt egna lag med en smörpassning till Negredo som gjorde 2-0 till Almeria i premiären. Förhoppningsvis var detta Casas sista chans i Athletic men jag lider med killen som igentligen inte är någon dålig fotbollsspelare. 

Till slut gjorde då Athletic klart med en ny vänsterback men det var varken Monreal, Castillo eller Morgado som det ryktats om under sommaren utan en ganska okänd 20 åring från Real Sociedad. Mikel Balenziaga har förekommit i näst intill alla ungdomslandslag och beskrivs som en snabb och stark spelare som mer än gärna går på offensiven. Om inte mina källor har helt fel har han även använts som vänster mittfältare i landslagen vilket låter poittivt då Koi och Casas kan beskyllas för mycket men verkligen inte för att vara offensiva.

Balenziaga kostade Athletic mellan 9 och 10 miljoner svenska kronor och har skrivit på ett 5 års kontrakt med en utköpsklausul på 30 miljoner Euro. Till en början får han ett Bilbao Athletic nummer och kommer då att kunna spela med andralaget om han mot förmodan inte skulle ta en plats i A-laget. Real Madrid rapporteras också ha lagt ett  något lägre bud.

Utan att veta speciellt mycket om Balenziaga kan vi väl krasst konstatera att det inte kan bli sämre än var det varit...

Ongi etorri  Mikel!