Celta Vigo har möblerat om under sommaren. Pepe Murcia är ny tränare och en dussin spelare har anlänt, lika många har lämnat. Omgång ett startar idag med hemmamatch mot nykomlingarna Girona, ett rätt anspråkslöst lag utan några kända profiler. Frågan är om celestes kan behålla den fina formen från försäsongen och dessutom nå en till nivå. Sista träningsmatchen krossades Sparta Rotterdam med 4-2 där David Rodriguez stod för ett hattrick.

Anfallaren är en av flera nya spelare som gör debut idag. Ett pånyttfödd Celta är vad fansen vill se. Skitsäsongen 07/08 ska glömmas bort och ett första steg är att ta tre poäng hemma mot Girona. Förra säsongen ställdes också Celta mot en nykomling, Cordoba lyckades då knipa en poäng i slutminuterna. Förhoppningsvis har spelarna lärt sig av deras misstag.

Tränaren hade följande att säga om Girona:

”Vi känner till en del spelare, det är ett lag som mestadels består av förra årets spelare. Dem försöker starta anfallen från försvaret och dem behandlar bollen väldigt väl. Men det är inget intensivt spelande lag.”

Pepe Murcia berättade också att laget ser starka ut efter försäsongen och att killarna var väldigt sugna på att spela årets första match. När det gäller skador så är det endast Borja Oubina som definitivt inte kan spela. Dinei är småskadad och kommer troligtvis inte heller att finnas med i truppen. Michu eller Jonathan Vila kommer att petas.


Tipset: Celta- Girona 3-1

Rodriguez x 2, Trashorras 1

Preliminär startelva

Falcon

Edu Moya, Ruben, Noguerol, Roberto Lago

Dani Abal, Rosada, Trashorras, Danilo

David Rodriguez, Ghilas 


källa: celtavigo.net, marca.com