Det är den 20-årige Mikel Balentziaga som värvas från Real Sociedad.

Mikel Balentziaga har spelat för i prinicip samtliga ungdomslandslag i Spanien och anses vara en mycket lovande ung försvarare.

Enligt uppgifter har Athletic betalat 900.000 euro för Mikel och kontraktet sträcker sig över fem säsonger. Real Madrid var även de intresserade av spelaren och erbjöd 500.000 euro.

Real Sociedad har det bättre ställt på vänsterbacken med både Castillo och Morgado. De behöver dessutom pengar för att betala löner till sina spelare. klubben lär ha lite problem med att få ut lönerna i tid..

Mikel Balentziaga får ett B-lags nummer i truppen. Det har även Iturraspe denna säsong. Förra säsongen hade till exempel Susaeta ett B-lagsnummer. Poängen med det är att de kan spela i Bilbao Athletic de helger de inte är uttagna i A-laget.

Det känns ju inte som en kanonvärvning som kliver rakt in i A-laget och med tanke på det så hade det varit roligare om vi återknutit Yuri Berchiche till klubben. 18-åringen i Tottenhams reservlag. Det känns dock skönt att ha en ung spelare som alternativ men Koikili lär troligen starta de kommande matcherna.

Caparrós har inte sett Mikel spela och det är en klar värvning från ledningen av Athletic.

Ongi Etorri Mikel Balentziaga!