Senaste uppdateringar i Blått!

Idag blev det alltså bekräftat att Mikel San Jose skriver på för Athletic samtidigt som det tidigare i veckan slussats ut spelare efter spelare till Numancia. Har Numancia blivit Athletics b-Lag när nu hela 4 spelare drar på sig deras röda tröja...

En som kan gå motsats väg är anfallaren Goiria som i veckan deklarerade att han gärna skulle gå till Athletic, frågan är dock om Athletic och Caparros vill ha honom...

Bekräfade In:                                       


Mikel San Jose - (Liverpool)
Den försvunna sonen återvänder efter utflykten till Liverpool på ett säsongslångt lån, det kan  också resultera i ett permanent kontrakt om Athletic vill utnyttja köpoptionen på honom nästa sommar. Optionen sägs ligga mellan 1,5 - 3 miljoner.


Xabier Castillo - (Real Sociedad)
Vänsterbacken Xabier Castillo blev idag klar för Athletic och har skrivit på ett 4 års kontrakt.
23 årige Castillo är fostrad i Athletics ungdomsakademi men har spelat i Real Sociedad sedan 2004 och har också hunnit med en säsong i Las Palmas innan han tog en fast plats i Sociedads A-lag. Athletic fick betala 1 miljon Euro med ev ytterliggare 600 000 beroende på hur mycket Castillo får spela. Frågan är om Xabier Castillo är svaret på den eviga gåtan om Athletics vänsterbacksplats...


Oscar De Marcos - (Alaves)
Idag blev klart att Alaves lovande unga talang Oscar De Marcos spelar för Athletic i de närmaste 4 åren.  De Marcos är 20 år och spelade 20 matcher för Alaves i segunda förra säsongen.  Han är vänstermittfältare men högerfotad och beskrivs som snabb dribbler med en bra inläggsfot. På sina 20 matcher gjorde De Marcos 5 mål för Alaves. Alaves som är i desperat behov av pengar fick i princip ge bort sin största talang, Athletic betalade endast 350 000 Euro. Spännande nyförvärv för en svältfödd vänsterkant!

Iñigo Díaz de Cerio - (Real Sociedad)
Så var han då klar, Iñigol har skrivit på ett 4 års kontrakt med en utköpsklausul på 50 miljoner Euro och kommer förhoppningsvis bilda ett dödligt anfallspar med Llorente i höst.

Zubiaurre - (tillbaka från lån, Elche
22 matcher för Elche har förhoppningsvis bättrat på självförtroendet för Athletics sämsta affär i modern tid... Kanske kanske en man för högerbacksplatsen om Iraola blir skadad.


Bekräftade ut:


Garmendia - (Numancia)

Inigio Velez - (Numancia)

Balenziaga - ( Numancia)

Murillo - (Salamanca)
Tiko
- (tillbaka från lån, Eibar)
En gammal hjälte är tillbaka... men tyvärr är nog karriären slut för 32 åringen. Ryggproblem satte stop för stora delar av säsongen i Eibar och chansen att han skall ta en plats i dagens Athletic är tyvärr 0.  Athletic och Tiko är överrens om att säga upp kontraktet och Tiko lägger troligtvis skorna på hyllan.

Lafuente - (Numancia)

Precis som med Tiko är Lafuente och Athletic överrens om att säga upp nuvarande kontrakt.


Javi Casas - (Cartagen)
Äntligen kommer den misshandalde vänsterbacken äntligen få lite speltid. Div 2 laget Caragena bekräftar att Casas kommer att spela för dem kommande säsong.

Del Olmo - (ej förlängt kontrakt)
Synd att Del Olmo lämnar redan efter en säsong där han inte riktigt gavs chansen av Caparros, irrationell spelare som jag tycker borde finnas med i truppen.

Rykten in: 
Goiria - Numacnia
28 årig anfallare från Numancia som känns som ett väldigt onödigt
nyförvärv.

Javier Flano - (Osasuna)
Senaste i rykteskarusellen är Osasunas Javier Flano som enligt vissa medier redan är överrens med Athletic.

Raul Garcia - Mikel Arteta - Joseba Llorente
Ja ni läser rätt... Athletic har tänkt sig att värva en av ovan nämnda trio spelare, åtminstone om man får tro tränare Caparros. Att någon av dessa spelare skulle lämna sina respektive klubbar för Athletic känns inte så troligt men vem vet. Arteta i Athletic tröjan hade ju varit en dröm... Var så säkra att vi kommer följa varenda lilla obskyra rykte om en ev övergång! 

I veckan tog så Joseba Llorente ryktet fart igen efter att Athletic gått ut med en förfrågan på Llorentes pris, Villarreal svarade med att man inte släpper honom under utköpsklausulen på 15 miljoner Euro. Givetvis kommer inte Athletic betala den summan men Villarreal kan ev tänka sig att sänka priset då man behöver pengar för att finansiera köpet av  Pavlyuchenko från Tottenham.

Mikel San Jose - (Liverpool)
Innan Athletic fick skriva kontrakt med den lovande ynglingen erbjöd slavhandlarna från Liverpool honom och hans familj ett lukrativt kontrakt för en flytt till regnets hemland.
Nu längtar Mikel hem igen och Athletic vill ha honom tillbaka, frågan är vad Liverpool och Benitez vill? Personligen tror jag att han spelar i Athletic till hösten, en perfekt backupp till Ocio och Amorebieta.

Xabi Prieto (Real Sociedad)
Xabi Prieto har varit på tapeten ända sen Sociedad flyttades
ner och hade nog redan varit en Athletic spelare om han
varit vänsterfotad. Tyvärr är han högermittfältare där vi
för tillfället har Susaeta och David Lopez som
bättre alternativ. Annars en ung spännande spelare.

Rykten ut

Javi Martinez (Liverpool)
Liverpool och Man City ryktas vara intresserade och beredda att lägga bud på cirak 180 miljoner kr. President Macua har gått ut och sagt att Martinez inte är till salu och Javi själv har i intrevjuver sagt att han vill stanna i Athletic. Vi avvaktar U-21 em innan vi låter sista ordet vara sagt...


Fernando Llorente (Bayern München)
Bayern München var väldigt intresserade i våras och hade spioner på Sna Mames vid ett flertal tillfällen. Men Llorente dementerar alla rykten och säger att han kommer spela i Athletic följande säsong.


Avskrivna rykten
Ander Herrera - (Zaragoza) 
Skrev på nytt 4 årskonttrakt med  Zaragoza tidigare i veckan
.


Iraola (Villarreal)
Iraol har än så länge inte skrivit på något nytt kontrakt och ryktades därför vara på väg till Villarreal. Tror knappast att det ligger någon sanning i det ryktet då Athletic faktiskt ska spela i Europa. Räkna med att Iraola snart skriver på ett nytt kontrakt. Iraola Skrev äntligen under torsdagen på en förlängning på sitt kontrakt, det nya kontraktet sträcker sig till 2012 och har en utköpsklausul på 30 miljoner Euro.