Athletic spelar veckomatch mot Real Murcia på onsdag. Motståndarna har bara äran att spela för då de föll på El Sardinero i den senaste omgången med 3-2. Trots en tidig ledning lyckades nykomlingarna inte samla den kraft de behövde för att ta de nödvändiga poäng.en

Murcia spelar nu för äran och det borde därför bli lite svårare för Athletic att vinna. Motivationen hos Lejonen lär inte vara på topp den heller då de missat snabbtåget mot Europa. Nu måste Athletic vinna de tre avslutande matcherna för att ens ha en liten chans på Intertoto spel.

Det blir troligen sista framträdandet i den svarta bortadressen. Tröjan med det diskreta lejonet försvinner till nästa säsong och ersätts av ett mörkblått bortaställ. Synd, jag gillade den svarta tröjan.  Varför mörkblått? Efter en röstning på den officiella hemsidan för några veckor sedan. 

Veckans snackis i Baskien har varit bråket mellan Caparrós och Yeste. Yeste klev av måndagens träning och sa att han hade ont. Caparrós svarade snabbt "Hur kan du ha ont som inte sprungit något". Då blev Yeste sur och slängde tröjan på marken och klev in i omklädningsrummet. Fånigt men bra att Caparrós ställer lite krav på att han skall springa mer för jag antar att det var poängen med hans lilla påhopp. Yeste är grym på mycket men inte på uppoffrande löpningar...

Laget imorgon:

                    Armando
Iraola-Prieto-Amorebieta-Del Horno
D. López-JavíMar-Gurpegui-Gabilondo
          Etxeberria-Llorente

På bänken: Yeste, Muñoz, Aduriz, Koikili, Aranzubia, Cuellar, Garmendia
Skadade: Ocio, Orbaiz, Ustariz, Iraizoz
Utanför truppen: Murillo, Susaeta, Tiko, Expósito, Zubiaurre

Jag antar att den uttagningen ger en liten fingervisning om vem av Prieto och Murillo som kommer att lämna klubben vid säsongens slut. Detsamma gäller Muñoz och Tiko.

Jag vet inte varför Susaeta inte är med i truppen. Skall han eventuellt hjälpa Bilbao Athletic igen!?

Matchen startar 20:00 på onsdag kväll och sänds inte i TV