Spelare in:

Joseba Llorente  28 år Valladolid
Var väldigt nära en övergång redan förra säsongen men diverse strul mellan president Macua och Ezquerro satte stop för den affären och nu verkar även Villareal vara intresserade. En del källor säger att Villareal och Llorente redan är överens men personligen tror jag inte att sista ordet är sagt. Joseba Llorente är kanske ingen spektakulär anfallare en han har en fantastisk förmåga att göra ”lätta” mål något Athletic skulle behöva. Att dessutom att kunna ställa upp med 2 Llorente på topp är nästan fog nog för en övergång, kan redan höra tv4 kommentatorernas pinsamma misstag…

Natxo Monreal  22 år  Osasuna
Ung lovande vänsterback som kan vara lösningen på det ständiga problemet såvida inte Del Horno skriver på, är kompis med Javi Martinez. Har också meriter från Spanska u-21 laget.

Kike Sola  22 år  Osasuna
Ung anfallare som konkurrerat ut etablerade namn som Pandiani och Portillo.
Lär kosta mellan 3-6 miljoner Euro.

Asier Del Horno  27 år Valencia
Del Horno, Del Horno och ständigt denne Del Horno…  Var en fantastisk vänsterback när han lämnade Athletic, kanske en av de allra bästa i världen och sjönk sen som en sten.  Idag utmärker han sig tyvärr mer genom sitt nattliga privatliv, drinkar och sköna dans-moves än raider längs vänsterflanken. Som det ser ut för tillfället har Athletic en köpoption på 3 miljoner euro, frågan är dock om Athletic kommer att utnyttja den möjligheten då säsongen varit kantad av skador och ganska mediokra insatser på plan. Själv tycker jag att det vore ett stort misstag att inte utnyttja möjligheten då kostnaden är väldigt låg, dessutom tror jag att en Del Horno med en hel försäsong i kroppen återigen kan bli en av Spaniens bästa ytterbackar.  

Gaizka Toquero 23 år  Seasto  
Segunda B spelaren Toquero var faktiskt redan aktuell innan vinteruppehållet efter att Caparros studerat honom under en miniturnering där Athletic deltog. En kraftfull forward som snabbt blivit Seastos viktigaste spelare och skulle givetvis vara ett betydligt billigare alternativ än Joeba Llorente.