Det har varit en vecka full av skador för Athletic. Det har länge varit ovisst vilka spelare som skule hinna bli friska till helgen. Nu visar det sig att det endast är mittbackarna Aitor Ocio och Ustariz som fortfarande är skadade om vi bortser från långtidsskadade Iraizoz och Orbaiz

Truppen som Caparrós tagit ut är denna:

Armando, Aranzubia.
Del Horno, Amorebieta, Koikili, Iraola, Gurpegi, Murillo.
Garmendia, Yeste, Gabilondo, Cuéllar, J.Martínez, D.López, Susaeta.
Llorente, Etxeberria, Aduriz.

Avstängda: -
Skadade: Iraizoz, Ocio, Ustaritz, Orbaiz.
Utanför truppen: Expósito, Zubiaurre, Prieto, Muñoz, Tiko. 

Susaeta, Yeste och Etxeberria var alla tveksamma och det är inte troligt att Yeste och Etxeberria spelar från start. Ingen av de tre har tränat med laget i veckan så även Susaeta är tveksam till start. Min gissning är att David López faktiskt kan komma att starta.

Gurpegi kommer att hyllas innan matchen då det blir hans första hemmamatch efter comebacken förra helgen. Det ser ut som om han fortsätter som mittback jämte Amorebieta. Vi får hoppas att postionsspelet fungerar bättre mot Mallorca än mot mästarna från Madrid.

Det verkar dessutom som om Del Horno skall spela från start igen. Han har tränat i förstaelvan den senaste veckan. Sista chansen att bevisa att han vill stanna i Bilbao!

Laget kommer troligen till start så här:

                          Armando
     Iraola-Amorebieta-Gurpegi-Del Horno
David López-JavíMar-Garmendia-Gabilondo
                      Aduriz-Llorente

Mallorca har tre segrar, en oavgjord och en förlust på de fem senaste matcherna. Senast slog de Racing hemma på San Moix. Laget har spelat bra och bland annat kryssat hemma mot Real Madrid för ett par omgångar sedan. De är även de inblandade i slutstriden gällande UEFA cupen. 

Athletic har dock haft ganska lätt för Mallorca hemma på San Mamés. De har mötts 21 gånger och Athletic har 15 segrar och Mallorca endast tre. Självklart var jag där senast det inträffade, säsongen 02/03. 

Caparrós säger att spelarna är supermotiverade för att de slåss om UEFA platserna. Låt oss hoppas att det visar sig på plan på söndag. Tre poäng är vitala för att avslutningen i ligan skall bli så angenäm som vi hoppas på just nu!

Avspark: 17:00
PPV eller radio via canalathletic.com