Skall man segra borta mot topplag i La Liga så finns ett par självklara punkter på listan över hur motståndarna skall besegras.

1. Gör första målet.
2. Om inte, se till att hålla nollan så länge att hemmafavoriterna blir stressade.
3. Utnyttja fasta situationer.
4. Ta vara på de få chanser som skapas.

Igår gick allt fel. Vi hamnade i ett tidigt underläge, missade allt och var totalt ofokuserade vid fasta situationer. Däremot lyckades vi stressa Real i mitten och slutet av den första halvleken och Real skall tacka sin målvakt för att de höll ledningen hela halvleken.

Tyvärr var det, i frånvaro av Yeste, riktigt låg kvalitet på de fasta situationerna. Frisparkar som var på väg mot översta raden varje gång. En straff som var slarvigt slagen. 

Straffen ja. Solklar i mina ögon. Det hade varit frispark på mittplan och då är det straff i straffområdet. Jag måste beundra domarens mod att blåsa den straffen. Få hade gjort det.

Om vi är inne på mod så kan man inte mer än förvånas av Garmendia. Han snor helt sonika bollen för att sätta dit bollen på Bernabéu. Hur kaxigt som helst. Jag gillar hans inställning. Tyvärr var straffen en katastrof. Jag undrar om han inte var extra sugen efter sin superträff några minuter tidigare där Casillas gör ytterligare en tokräddning.

Caparrós sa innan matchen att Athletic skulle till Madrid för att vinna prestige och trovärdighet. Jag tycker att han lyckades rätt bra. Vi vågade spela vårt eget spel. Pressade högt upp i banan och spelade med ett högt tempo.

Fokus innan matchen var på Gurpegui som gjorde debut. Han visade bra glöd såklart och vek inte en tum i närkamperna. Tyvärr hade han stora problem i positionsspelet och missade grovt vid 2-0.

Båda de första målen kom från vår vänsterkant och frågetecknet för Koikili är ännu större. Rundningsmärke!? 

Nu måste vi vinna ett par matcher innan den förhoppningsvis direkt avgörande sista matchen mot Sevilla. Tänk om den gäller UEFA cupen! För inte tar Zaragoza in 8p med bara 12 kvar att spela om, eller!?

Bäst igår tycker jag Susaeta var. Han spelar med Etxeberria marginaler men visst är det kul att se honom slå ett par tunnlar i rad. Underbart! Tyvärr är han lite oskärpt vid inlägg och framförallt fasta situationer.

Appropå Etxeberria så plockade Real bort honom helt ur matchen. Fiffigt då han var hjärnan bakom det mesta mot Valencia.