Real Madrid borta är inte en lätt match. Marängerna har krossat i serien i år och det blir tufft att lura dem på poäng. Det är dessutom ett skadedrabbat Athletic som ställer upp på Barnabeu idag.

Caparrós har tagit ut följande trupp:

Armando, Aranzubia.
Expósito, Amorebieta, Koikili, Prieto, Iraola, Gurpegi, Murillo.
Tiko, Garmendia, Gabilondo, Javi Martínez, David López, Susaeta.
Llorente, Etxeberria, Aduriz.

Skadade: Iraizoz, Ocio, Ustaritz, Orbaiz, Muñoz, Yeste.
Utanför truppen: Zubiaurre, Del Horno, Cuéllar.

Det är framförallt i backlinjen som vi har ett par tunga avbräck. Aitor Ocio är fortfarande skadad och nu äv Ustariz. Den sistnämnde var bästa back mot Valencia och i mina ögon gjorde han allt rätt. Hade vi vunnit med normala siffror så hade han varit matchens spelare. Då båda dessa spelare är borta är det något förvånande att den nu skadefria Del Horno inte har blivit uttagen till truppen.

På mittfältet saknas nu även Yeste som skadade sig i den första halvleken mot Valencia. Han missar nu 2-3 veckor och det är ett tungt avbräck för Athletics offensiva spel. Defensivt är det dock en lättnad att ha honom på sidan då hans defensiva spel är genant dåligt för en spelare i hans klass.

Just den andra platsen på innermittfältet har varit frågan i veckan. Truppen innehåller idag den tidigare dopingavstängde Gurpegi. Han har precis avtjänat en två år lång dopingavstängning. Den senaste matchen för Athletic var hemma mot Mallorca den 9e april 2006.

Gurpegi debuterade våren 2002 borta mot Villarreal. Han är en defensiv mittfältare med kraftfulla egenskaper. Hans passningsspel är dock inte på topp och i mina ögon är han en destruktiv spelare som lämpar sig minst lika bra som innerback.

I och med Ustariz skada kanske det just är som innerback Gurpegi gör sin comeback. Det andra alternativen är Prieto eller Murillo. Mitt tips är att Gurpegi tar mittbacksplatsen jämte Amorebieta. Med tanke på positionen i tabellen så skulle det förvåna mig om Prieto eller Murillo skulle spela idag. Båda spelarna är på väg ut och de spelar troligen inte mer i Athletic. Om Gurpegi spelar mittback så öppnar det dörren för Garmendia på mittfältet.

Garmendia är en ultimat egen produkt. Han har spelat i Athletic sedan 10-års ålder och har vandrat genom mer eller mindre samtliga ungdomslag från Athletic Alevín till Juvenil A. Vidare via Baskonia och Bilbao Athletic för att till slut debutera i La Liga laget i augusti 2006! Spelaren fick inför den säsongen ta över legenden Gurerros tröja nummer åtta. Förväntnignarna på den nu 22-årige talangen har varit skyhöga men han har inte riktigt gjort den succé som alla hoppats. Men de senaste matcherna har hans spel varit glänsande. mot Valencia ersatte han Yeste i halvtid och han var dominant i sitt spel. Han är snabb i tanken och i steget, stenhård i duellerna och mycket bra på at stjäla bollar och leverera snabba passningar. En spelare som jag verkligen gillar.

En annan egen produkt som nu har växt in i rollen är Fernanado Llorente. Han har en i det närmaste idendisk historia som Garmendia. Spelade sin första match i den rödvita tröjan som 11-åring och debuterade i januari 2005. Han har nu hunnit med 90 matcher i A-laget och den senaste perioden har han varit fantastisk. Han spelar nu moget, utnyttjar sin styrka i luftrummet och använder sin brillianta teknik. Dessutom har han nu äntligen börjat göra mål! Med sina 9 ligamål denna säsong är han klart bästa målskytt i Athletic.

Är jag inne på unga blivande storstjärnor så vore det tjänstefel att inte nämna Javí Martinéz, eller kort och gort Javí som han kallas. Spelaren som värvades från Osasuna inför den förra säsongen för cirka 50 miljoner SEK har växt in i La Liga. Han har dominerat stort på mittfältet och han är nyckeln i Caparrós defensiva spel. Det är fler än jag som är oroliga att stjärnan kommer att försvinna efter säsongen. Javí har kontrakt till 2012 men med en läskigt låg vidareförsäljningsklausul på 24 miljoner EUR (ca 220 miljoner SEK) fram till 2010 men sedan 30 miljoner EUR. Athletic ligger nu i förhandlingar för att förbättra kontrktet för båda parter. Höja lönen och klausulen.

Hur formerar vi laget idag? Det troliga är att startelvan ser ut så här:

Armando
Iraola-Amorebieta-Gurpegi-Koikili
Susaeta-Javí-Garmendia-Gabilondo
Etxeberria-Llorente

Den stora frågan är om Gurpegi har matchtempo. Han har förvisso spelat träningsmatcher under perioden, eller snarare matcher på träningar mot sämre lag som Amurrio och senast Portugalete.

Desstuom är vänsterbacken ett problem. Den 27-årige Koikili som värvades från lokala laget, Sestao River har varit något av ett rundningsmärke mot bättre motstånd. Spelstilen är stenhård men lite ogenomtänkt och jag skulle inte vara förvånad om det är på den kanten Real föröker penetrera Athletics stark försvar.

Det ryktas nu om att Javí försöker locka över sin kompis, Natxo Monreal från Osasuna. Han skulle kosta ungefär lika mycket som Javí, runt 50 miljoner SEK. Med sina 22-år så är det ett både billigare och bättre alternativ än Del Horno.

Frågan är om Valencia vill ha tillbaka Asier Del Horno!? Han har 3 år kvar på sitt kontrakt med Valencia och har en årslön på cirka 15 miljoner SEK. Just nu är han lånad av Athletic som betalar halva lönen. En brilliant fotbollspelare som hamnat helt fel. Innan han blev skadad nu senast mot Espanyol så var han riktigt bra. Även han en spelare som varit i klubben från 10-års åldern. Jag önskar verkligen att det löser sig för Asier.

Hur går det i matchen? Allt annat än en seger för Real vore en överaskning men med Athletics täta försvar och det snabba omstälnningsspelet så kan vi överaska. Det första målet avgör idag och de som gör det kan vinna rätt enkelt. 

Mitt tips: 0-2
Matchstart 21:00 TV4+