Athletic besegrade Espanyol med matchens enda mål. Målskytt var Garmendia som för dagen startade i anfallet tillsammans met Llorente.

Athletic startade matchen så här:

                           Armando
Iraola - Aitor Ocio - Amorebieta - Del Horno
      Susaeta - Javí - Yeste - Gabilondo
               Llorente - Garmendia

Etxeberria har varit skadad i veckan och ersättaren Garmendia inledde matchen på bästa sätt. redan i den 14e minute nickade han in dagens enda godkända mål.

Athletic spelade bra i första halvlek och bland annat  var Javí Martinez nära att sätta 2-0.

I 37e minuten tvingades Athletic till ett byte då Yeste klev av med en befarad lårskada. Muñoz ersatte som innermittfältare.

I andra halvlek blev det allt mer Espanyol och det var bara turen som räddade Athletic.

Espanyol brände både en straff (Tamudo) . Riera som träffade stolpen i första halvleken var nära att näta två gånger i andra. Ocio räddade på mållinjen vid ett tillfälle och Armando gjorde en bra räddning på en frispark senare.

Armando som haft flyt med stolparna sedan han kom till Athletic. Ja, förutom stolpskottet på läktaren i Sevilla.. Hela 9 gånger har han blivit räddad av stolpen.

I slutet av matchen satte Llorente 2-0 men blev avvinkad korrekt för offside. 

I andra halvlek byttes Etxeberria in istället för målskytten Garmenida och Koi istället för Del Horno.

Nu har vi sex matcher i rad utan förlust varav fyra segrar! En åttonde plats, bra form och bra flyt just nu. 10 poäng ner till strecket med 21 poäng kvar att spela om. Dessutom lite häng på top 6! Fem poäng upp till sjätte om Sevilla håller mot Villareal.

I nästa omgång väntar en viktig match på Riazor. Chippens Deportivo skall besegras! Återigen en 17:00 match på söndagen så det blir webradio igen.