Oroande inför dagens match är att kanske lagets enskilt viktigaste spelare är avstängd. Det är mittfältsmotorn Javí Martinez som saknas och det innebär troligen att Yeste flyttas in i banan. Yeste som alltid har en tendens att dra sig in mot mitten även när han är kantspringare.

Spelet som varit så bra de senaste månaderna har till stor del byggt på två defensiva innermittfältare. Javí och Orbaiz har skapat trygghet för Susaeta och Yeste på kanterna. Vi har fått upp mycket folk i offensiven. Jag tvivlar på att Yeste klarar av att ta det defensiva ansvar som åligger innermitten idag. Det kommer dessutom innebära att han har mindre möjlighet att brilliera med offensiva och kreativa passningar.

Caparrós har tagit ut följande trupp:
Armando, Aranzubia, Iraola, Ustariz, Amorebieta, Del Horno, Garmendia, Llorente, Yeste, Gabilondo, Koi, Orbaiz, Etxeberria, Muñoz, Aduriz, David López och Susaeta

Aitor Ocio saknas på grund av skada så räkna med Ustariz i mittlåset igen.

Det verkar som om Gabilondo tar vänsterplatsen på mittfältet. Vad har hänt med David López? En av stjärnorna i Osasuna förra säsongen. Nu platsar han knappt på bänken hos Athetic. Jag gillar hans snabba löpsteg och blick för spelet och jag hoppas att han startar idag.

Armando är redan tillbaks och det är inte mer än rättvist då jag råkade zappa förbi en fullsat Ruiz de Lopera igår. Spanien...

Del Horno var bra mot Getafe och det är troligt att han startar igen.

Startelvan:
                      Armando
Iraola, Ustariz, Amorebieta, Del Horno
   Susaeta, Orbaiz, Yeste, Gabilondo
               Etxeberria, Llorente

Motståndarna är inne i en jobbig period. 1-7 borta mot Mallorca för tre veckor sedan följdes dock upp av en hemmaseger mot Murcia. Förra söndagen förlorade de dock borta mot Racing.

Två av spelarna som startade mot Racing är avstängda och missar dagens match. Det är mittbacken Cáceres som blev utvisad samt vänsterbreddaren Aitor. 

En seger idag skulle vara väldigt viktig. Det är dock lite väl mycket att dröma om då vi redan radat upp tre raka segrar. Två av dem med rejäl stolpe in tur. 

Degens match borde sluta 1-1. Inget av lagen vill förlora idag och ett par tunga avstängningar får matchen att bli lite sämre kvalitetsmässigt.

Matchstart 17:00 PPV

Källa: Marca.com/Athletic-club.net