I den 71a minuten träffades Athletics målvakt, Armando, i huvudet av en flaska. Han bars blödande av planen och domaren Clos Gomez valde att avbryta matchen. Ytterligare personer har träffats av inkastade föremål. 

Se incidenten: Länk till ETB

Den som kastade flaskan greps direkt av säkerhetsvakter inne på arenan.

Enligt spansk radio kommer troligen Athletic att tilldömas segern med 3-0. Besked om detta kommer självklart längre fram och det finns en möjlighet att matchen spelas färdigt på neutral plan enligt de senaste uppgifterna.

Senast förra säsongen var det problem på samma arena. Då var det Sevillas coach, Juande Ramos, som träffades av ett inkastat föremål.

Polisen skyddar nu journalister mot uppretade Betis anhängare. Tydligen ganska våldsamt. En av de som träffats av föremål är en journalist eller möjligtvis fotograf.

Efter matchen var det flera Betis anhängare som försökte attakera Armando på vägen ut från arenan.

Enligt de första uppgifterna skall Armando ha en skada på ögongloben. Detta är mycket oroande då han kan komma att vara borta länge. Minns Ni Lafuentes skada på ögongloben förra säsongen. Då var han borta 3-4 månader.

Armando kan dcok sägas haft tur. Hade flaskan träffat ett par centimeter högre hade synen varit körd.

Innan matchen avbröts ledde Athletic med 2-1 efter ett tidigt mål av Yeste och ett straffmål av David López ett par minuter innan den olyckliga avslutningen av matchen. Det är såklart oklart hur, när eller om matchen kommer att spelas klart.

Athletic som hade bra kontroll på matchen hade precis gjort sitt sista byte.

Vad kan man säga. Ytterligare en onödig förlust för fotbollen.

Sorgligt.

Källor: marca.com/canalathletic.com/puntoradio