Athletic träningsspelade igår mot division tre klubben Zalla. Motståndarna leder den Baskiska gruppen i division tre och segern med 6-1 visar verkligen på att vi har en god återväxt.

Återigen var det en blandning av bänkade A-lagsspelare och ungdomar från Bilbao Athletic och Baskonia. Skillnaden mot träningsmatcherna mot Amorebieta och Zamudio var att målen kom från juniorerna. Mot Amorebieta var det Etxeberria som gjorde båda målen och i 2-2 matchen förra veckan mot Zamudio var det Garmendia som gjorde två mål.

Startelvan:
                          Raúl
Zubiaurre-Prieto-Del Horno-Casas
               Murillo-Iturraspe
Julen Goñi-Garmendia-David López
                 Ismael López

Byten:
46’ Soberón in och Goñi ut
46’ Aitor Ramos in och Isma López ut
57’ Larrea in och Zubiaurre ut
59’ Muniain in och Iturraspe ut

Målen:
10’ 0-1 Goñi
12’ 0-2 Isma López
47’ 0-3 Aitor Ramos
56’ 1-3 Galder
59’ 1-4 Soberón
65’ 1-5 Muniain
75’ 1-6 Soberón

Tvåmålsskytten heter Francisco Javier Soberón López och spelar som mittfältare i Bilbao Athletic. Han är född 1987 i Barakaldo och har iden här säsongen spelat nio ligamatcher med Bilbao Athletic. Förra säsongen spelade han i Baskonia där han gjorde 3 mål. Han är en av de egna produkterna och har spelat i mer eller mindre samtliga ungdomslag.

Ytterligare ett par ungdomar presenterade sig igår. En var mittfältaren Ander Iturraspe. Han är något yngre, född 1989 och har i princip följt samma utveckling som Soberón.

Tillsammans med Iturraspe har ytterligare en Ander spelat. Det är Ander Larrea Murga som spelat tillsammans med Ander Iturraspe under de senaste 4-5 åren i sin vandring mellan Infantil, Cadet, Juvenil lagen. Larrea är en försvarare som även han är född 1989. Ytterback har han troligen varit då han bytte av Zubiaurre och dessutom inte är längre än 1.70.

Det är verkligen kul att Caparrós ger dess ungdomar chansen att visa upp sig. Ingen av dessa tre spelare har varit ordinarie i Bilbao Athletic så vi skall inte tro att de kliver rakt in i A-laget. Det är nog snarare vara så att Caparrós väljer att syna spelarna redan innan de skall matchas in i B-laget.

Målen igår gjordes uteslutande av de unga spelarna om man är snäll och räknar in 23-årige Aitor Ramos. Yngst av alla var återigen Muniain, född i december 1992.

Caparrós var som bekant en av männen bakom Sevillas exploderande ungdomsverksamhet för 5-10 år sedan. Det verkar som om han har planer på att upprepa det han genomförde i Sevilla. Vi kan bara hoppas att han lyckas lika bra här i Bilbao för Sevilla är ju ett av Europas bästa lag nu!

Källa: Athletic-club.net