Armando: 5
En svår match för vår 3 äpplen höga målvakt som faktiskt bara hade 1 skott mot sitt mål, nämligen straffen. Inget att säga om den men med lite tur hade han kunnat få fingrarna på den då han gick åt rätt håll. Utstrålar annars lugn och rutin.

Iraola: 6
Stabil defensivt men borde följa med mer i anfallen där han har mycket stora kvalitéer att bidra med.

Ocio: 7
Duktig i höjdspelet och gjorde en av säsongens bästa matcher, drog tyvärr på sig ett oförtjänt gult kort.

Amorebieta: 7
Har varit vår genomgående bäste back i år och visade återigen stabilitet i både spelet på marken som i luften. End nackdelen är att han ibland är lite för het i situationer där han borde ta det lite lugnt. Ett onödigt gult kort som han tog på mittplan var just ett sånt exempel.

Koikili: 5
Felfri i defensiven men helt osynlig i anfallsspelet, borde ta för sig mycket mer då han har bra speed och en fin vänsterfot. Vi skyller det på orutin...

Susaeta: 7
Gör återigen en bra match och är inblandad i nästan samtliga målchanser., Borde dock utmana sin back mycket mer och försöka få lite jämnare kvalité på sina inlägg. 

Javi Martinez: 5
En medioker match av vår egen Forrest Gump som skämt bort oss med fantastiska rinsatser under året. Kom aldrig riktigt in i matchen och byttes också ut mot Orbaiz.

Yeste: 8 
Äntligen!!! Bäst på plan för dagen, efter ett par matcher på vänsterkanten var han tillbaka på mitten där han verkar känna sig hemma. Styrde spelet från en något defensiv position men var bra såväl framåt som bakåt. Orsakade iofs straffen men det hade med största sannolikhett blivit mål ändå. 

Gabilondo: 3
Gabilondo... var han verkligen på plan? Jo förresten såg honom en gång i första halvlek då han skyfflade iväg en ormdödare från 25 meter. Det märkligaste var nog ändå att han fick spela 90 minuter... otroligt.

Etxeberria: 4 
Som jag skrev i matchrapporten var detta inte Etxeberrias match, matchtoräningen lyste igenom och han hade svårt med både positionsspelet och var inte vän med bollen. Hade dock ett gyllene läge att sätta bollen i nät men en Almeriaback räddade på mållinjen.

Llorente: 6
Vi som sett Llorente de senaste veckorna blev besvikna då han både såg loj ut och dessutom förlorade de flesta höjdduellerna. Självförtroendet verkar det dock inte vara något fel på då han i princip sköt in bollen med pannan till kvitteringen. Mål för 4e matchen i rad imponerar till och med på mig som trots massiv kritik försvarat talangen in i det sista.

Orbaiz: 7
För första gången efter den allvarliga skadan vi fick se den "gamle" Orbaiz och ohhh vad skönt det var. 2 härliga passningar där en resulterade i mål och den andra i ett friläge ger oss hopp om att få tillbaka den  Orbaiz som både Liverpool och Man United jagade för ett par år sedan.

Aduriz: 4
Aduriz kom in istället för Etxeberria och uträttade ungefär lika mycket som han gjort i övriga matcher denna säsong nämlingen ingeting. Aduriz är tragiskt nog en skugga av den kompletta forward han var förra säsongen.

Bäste Athleticspelare:  Francisco Javier YESTE Navarro