Jag själv hade väntat mig ett ganska defensivt Athletic mot ett starkt hemmalag men det visade sig att det blev helt tvärtom. Matchen startade i ett ganska lågt tempo utan några klarar chanser och i ärlighetens namn var första halvlek inget att hänga i julgranen.
Athletic förde spelet och Almeria stack upp i snabba kontringar, bästa chansen fick Yeste som efter en hörna får på en kanonträff med vänstern. Oturligt nog går skottet lite för nära Almeriamålvakten som hinner med att göra en riktigt bra reflexräddning. 0-0 står sig halvleken ut men det känns som om Athletic är det lite hetare laget.

Andra halvlek börjar bättre och det är Athletic som tar tag i taktpinnen direkt, det dröjer inte heller länge innan Alves i Almeriamålet fick göra ytterliggare en förstaklassig reflexräddning. Pigge Susaeta slår ett lågt inlägg som dyker ner något bakom Llorente och som gubben i lådan dyker då Gabilondo upp, han får en tå på bollen men duktige Alves är på plats. Tror faktiskt att det var enda gången jag såg Gabilondo på hela matchen, förstår faktiskt inte att karln kan hålla ex Garmendia på bänken.

Så händer det som man börjar vänja sig vid, man känner att det hänger ett Athleticmål i luften och så vipps ligger man under. En kvick kontring där Jose Ortiz får avancera ganska fritt mot Athletic straffområde, Yeste jagar ifatt och hänger tyvärr kvar i Ortiz lite för länge vilket givetvis resulterar i en ganska klar straff. 1-0 satt säkert och kallduschen var ett faktum och då Almeria vunnit 7 av 10 matcher med just 1-0 kändes uppförsbacken väldigt brant. Athletic bytte ut Javi Martinez och tog istället in Orbaiz som förvånande nog hade startat på bänken, detta skulle senare visa sig vara ett genidrag av tränare Caparros. 

Först serverar just nämnde Orbaiz hete Llorente ett halvt friläge där bollen efter lite strul hamnar hos Etxeberria som helt plötsligt har öppet mål från 11 meter. Det här var inte Etxeberrias match och givetvis dyker det upp en Almeriaback och räddar bollen på mållinjen. Tungt och det kändes som en sån där match där det inte spelar någon roll hur klara eller hur många chanser man skapar, bolljäveln vill bara inte in i mål.
Trodde jag, och hade helt plötsligt glömt bort Super-Mac Llorente som varit ovanlig blek fram till nu!

Orbaiz (igen) slår en finfin hög genomskärare till en fri (möjligtvis offsidestående) Susaeta som nickar bollen snett inåt bakåt till en framstormande Llorente. Llorente skjuter bollen med pannan och Alves får äntligen kapitulera trots att han får en hand på bollen. 
1-1 är synnerligen rättvist och Llorente är mannen för dagen igen!

Resultatet står sig matchen ut trots att Almeria får lite tryck sista 5 minuterna då Athletic satt in backen Ustaritz istället för Susaeta.

En otroligt viktig poäng som ändå lämnar en viss bitter eftersmak då man varit det klart bättre laget och skapat de allra hetaste chanserna samt lyckats med bedriften att samla ihop till 7 varningar. Vill inte lägga hela skulden på domaren men vissa varningar skulle inte ens varit faul i en basketmatch. Pinsamt i en sport där kamp skall vara en del av spelet.

Mål:

1-0 Negredo (59) straff
1-1 Llorente  (72)

Varningar:

Armando, Ocio, Amorebieta, Yeste, Susaeta, Etxeberria och Orbaiz


Coming soon... spelarbetyg!