Då Almeria är känt för att ha varit inspelningsplats för åtskilliga spagettiwesterns kan vi väl hoppas att Athletic laddat pickadollerna ordentligt och förberett sig på en duell i kvällsmörkret. Athletic i vilda västern är veckans storfilm på TV4+, live på söndag kl 21:00!

Truppen:  

Armando, Aranzubia.
Iraola, Koikili, Ustaritz, Amorebieta, Aitor Ocio.
Orbaiz, Muñoz, J.Martínez, Susaeta, D.López, Yeste, Garmendia, Gabilondo.
Etxeberria, Aduriz, Llorente.

 
Avstängda: Gurpegi.
Skadade: Iraizoz, Del Horno, Murillo, Tiko.
Petade: Expósito, Zubiaurre, Prieto, Cuéllar, Ramos.
  

Del Horno missar matchen mot Almeria då han i veckan skadade sig i träningsmatchen mot det lokala laget Amorebieta. Annars ser truppen ut som väntat med undantag för Aitor Ramos som inte heller finns med. Ramos gjorde en ganska svag halvlek mot Villareal och ersättare från start lär bli Etxeberria.  

Motståndet:  

Almeria saknar några tongivande spelare i skadade Acasiete och avstängda duon Cisma och Paunovic men tyvärr för Athletic är viktige Melo tillbaka efter sin avstängning. För tillfället är Almeria ett mycket formstarkt hemmalag där 4 raka segrar mot Espanyol, Deportivo, Real Madrid och Murcia vittnar om hög klass.  

Trolig startelva (4-3-3):
Alves - Mané, Pulido, Carlos García, Bruno - Felipe Melo, Juanito, Corona - Crusat, Negredo, Juanma Ortiz  

Athletic:  

Efter fredagens träning kan vi med största sannolikhet konstatera att Etxeberria äntligen får börja från start jämte glödhete Llorente. Annars ser det mesta ut som det  gjort de senaste veckorna, Åldermannen Armando startar i mål och sedan spelar Iraola till höger i försvaret och Koikili till vänster, mellan dessa herrar får Ocio fortsätta jämte vår näste landslagsman Amorebieta. Aaammoooooorrreeebbbieeeettaaaaa…. känn på det namnet, att han sen heter som ett helt lag gör ju inte saken sämre!  

Från höger på mitten huserar med all säkerhet unga lovande Susaeta med sin något äldre och långsammare kollega Yeste på motsatta kanten. Tyvärr ser jag här ett problem som blivit tydligare i de sista matcherna. För mig är Yeste en central spelare då han inte har speeden för att spela på en kant, detta resulterar ofta i ett lite ensidigt kantspel som blir ganska lättläst av motståndarna. Yeste drar sig oftast in mot mitten vilket hade varit perfekt om vi hade haft en offensiv vänsterback, tyvärr är Koikili ingen Del Horno eller för den delen en Iraola utan har sin styrka i defensiven. Kan däremot Etxeberria hitta den ytan imorgon är problemet löst. Förhoppningsvis är Orbaiz kvitt sin skada och spelar isåfall jämte duracellkaninen och junioren Javi Martinez, förra veckans match mot Villareal visade tydligt hur viktig Orbaiz eller Munoz är jämte Javi. Då Javi Martinez är lite ”överallt” i sin press behöver han en rutinerad positionsspelare jämte sig och när Munoz gick ut och Yeste? Flyttades ner bredvid honom rämnade det defensiva mittfältet totalt och vi förlorade matchen.  

Äntligen, äntligen, äntligen får vi se Etxeberria från start igen! Efter sin skada har han haft svårt att övertyga Caparros om att han är det givna förstavalet jämte Llorente men efter 2 mål i matchen mot Amorebieta verkar det som han får chansen. Ínnan skadan var Etxeberria en av de klar bästa Athleticspelarna och kan förhoppningsvis lyfta laget ett snäpp till med sin rutin och kvickhet. Llorente som faktiskt gjort mål 3 matcher på raken är inne i sitt livs form och gått från evig talang till en fullfjädrad toppforward denna säsong. Caparros har jobbat hårt med ynglingen som tidigare plågades av dåligt självförtroende och hopplös inställning, arbetet har gett resultat och Llorente kan bli Athletics viktigaste spelare i slutspurten på ligan.  

Almeria är likt Athletic såväl målsnåla framåt som täta bakåt vilket borde borga för en tråkig match men tvärtom tror jag faktiskt det kan rassla till i nätmaskorna vid ett flertal tillfällen. Jag säger 2-2 och hoppas att båda lagen bjuder till då det är Tv-match!  

Matchen:  
Start: 21:00  
Plats: Estadio de Juegos Mediterráneos/ TV4+  
Domare: Alberto Undiano Mallenco  

AUPA ATHLETIC!