Iker Muniain och Jonás Ramalho, där har ni två nya, unga pärlor från Lezama! Ìdag åker Athletic för att disputera en träningsmatch mot Amorebieta och Caparrós har tagit ut de båda ynglingarna till match.

Tanken är att de båda ska få känna på lite spel i A-laget, så med säkerhet kommer de att få speltid idag. Utöver de två uppmärksammade kommer också målvakterna från Bilbao Athletic Raúl Fernández och Iago Herrerín, samt mittfältaren från samma lag Eneko Rubio att följa med. 

Iker Muniain, född i Pamplona är blott 15 år gammal, spelar idag med åldersgruppen över hans egentliga. Han kom till Lezama för tre år sedan. Iñaki Saez, tidigare tränare för landslaget, överröser spelaren med lovord. 

Jonás Ramalho, född 1993, är också en riktig pärla med framtiden framför sig. Precis som Muniain spelar han med de äldre och har ännu inte debuterat i U-15 landslaget men än så viktigare har han representerat de baskiska U-15 landslaget. Hans mor är från Leioa och hans far är från Angola. En riktig tekniker, snabb och väldigt bra på högerkanten. Kunde senast ses som bollkalle under matchen mot Villareal. 

Caparrós sägs vilja se en sak mer än något annat, att de unga grabbar han tagit med i matchen ska visa lite "cojones", ta för sig!

Caparrós bygger för framtida åren, vi kan redan se hur de unga, lovande spelarna sakta men säkert håller på att blomma ut. Amorebieta, Susaeta, Llorente (äntligen!), Martínez är alla unga och börjar stadigt ta över rollerna från Yeste, Etxeberria, Urzaiz och tidigare pålitliga trotjänare.

Frågan är om vi kommer att få se de unga debutera snart, Caparrós talar om sin femårsplan, hoppas den håller!