När Caparros tog ut truppen i veckan var förvånande nog vår egen John Travolta, Del Horno med igen. Något överraskande då uttalanden i veckan handlat om just Del Horno och hans problem både på och utanför planen samt att Athletic inte tänkt utnyttja köpoptionen i sommar. Annars är det inga större överraskningar i den 18 man starka truppen, Yeste och Aduriz har precis hunnit bli kvitt sina småskavanker men mittfältslåset Orbaiz är tveksam till start efter att han blivit skadad på träningen i fredags.

Ett revanschsuget Villarreal gästar alltså till San Mames efter det lite snöpliga uttåget mot Zenit i Uefacupen. Förhoppningsvis kan ett stukat självförtroende och trötta ben på gästerna gynna ett Athletic i form. Vi seger idag kan vi alltså ta 3e raka segern och det är något som inte hänt sedan slutet av säsongen 05/06!

Om det visar sig att Orbaiz skada håller honom utanför startelvan tar troligtvis Munoz hans plats jämte Javi ”Forest Gump” Martinez. Troligtvis är Etxeberria tillbaka i startelvan efter att ha värmt upp bänken ett par matcher men kanske kanske får Aduriz förnyat förtroende efter en hyfsad insats senast mot Atletico. Annars är det mesta sig likt.

Trolig startelva

Armando

Iraola – Ocio – Amorebieta – Koi

Susaeta – Munoz – Martinez – Yeste

Etxeberria – Llorente


I Amorebieta, Javi Martinez, Susaeta och Llorente har vi ett otroligt skönt och talangfullt gäng ungdomar som visat framfötterna och varit Athletics bästa spelare långa stunder under säsongens gång. Lite ovanligt då det brukar vara de rutinerade herrarna som tar i taktpinnen då det börjar blåsa snålt. Kommer åldermännen också i fas med sin verkliga kvalité kan laget faktiskt på allvar utmana om en plats i Europa.

I förra veckans match mot Atletico var det just dessa 4 herrar som avgjorde matchen till Athletic fördel. Amorebieta höll rent framför kassen, Javi Martinez sprang och sprang och… ja sprang tills Susaeta tog över och kvitterade. Att Llorente sedan satte spiken i Atleticokistan behöver jag ju knappt påpeka…

En repris jag inte skulle tacka nej till!

Idag får vi också se en manifestation för Gurepegui och hans något tveksamma dopingavstängning. 30 000 skyltar skall delas ut till publiken på San Mames för att stödja Gurepegui som om ungefär 6 veckor kan vara tillbaka på fotbollsplanen efter den 2 år långa avstängningen

Håll ögonen på Llorente som äntligen klivit ur talangskuggan och blivit en första klassens anfallare!

Tips: 2-0, mål av Llorente och Yeste

Plats: San Mamés, Bilbao
Matchstart: 17.00 Söndag 24/2
Omgång: 25


AUPA ATHLETIC!