Det är inget officiellt än, men El Correo hävdar att Athletic fått nog av Del Hornos nattliv, oförmågan att hålla träningsnivån så hög som klubben vill och svårigheter med medspelarna, vilka är okänt. Detta har kulminerat i att tanken man hade i början av att först låna och sedan inhandla inte kommer att utföras. 

Klubbens tålamod sägs vara till ända, ända sedan hans ankomst i augusti förra året har den satts på prov.

Det som fick klubben att komma till beslutet var dels att mister Caparrós exkluderat Del Horno från truppen de senaste matcherna, förutom Levante då han spelade i 90 minuter och gjorde en godkänd insats. Det komiska i situationen är att Caparrós tryckte för en övergång från Valencia till Bilbao. Och sedan hans ankomst i augusti har han prövat klubbens tålamod genom bl a två kända nattliga upptåg, den första med Amorebieta och den andra nu senast som ni kunde läsa om här på Athletics svenskafans sida, med Yeste och Zubiaurre. 


I Juni kommer Del Horno lämna Athletic, Del Horno en spelare som inte kommit upp i den spelmässiga standard som tog honom till England och Chelsea för att spela under José Mourinho och sedan till ett Valencia där skador och tränare stod honom ivägen.

Del Horno är tillgänglig säsongen ut och Caparrós kommer att räkna med Del Horno om han anser att han är spelduglig.källa: canalathletic.com