Trots en ryslig inledning av matchen repade, de för dagen svartklädda lejonen, mod och vände matchen redan innan halvleken var slut.

Regenet öste ner över Vicente Caldrón och det var svårspelat. Frisparkarna avlöste varandra och två av målen kom just efter frisparkar.

1-0 målet gick rakt i mål från Antonio López. Kun visade direkt att han inte var på bollen. Svårt läge för Armando som revancherade sig rejält i andra halvlek. 

I det läget hade jag inte satt min sista tia på Athletic. Men det skulle jag ha gjort.

Madridlaget som överaskade med en hög stressig press som tog Athletic på sängen. Efter 1-0 målet blev de dock försiktigare och Athletic tog över.

Kvitteringen kom efter en Madrid frispark. Javí Martinez sprang från straffområde till straffområde och avslutade med en perfekt passning till Susaeta. Vacker bredsida och 1-1. Athletics framtid är kanske närmare än vi tror. Junisarna leverereade verkligen idag!

Därefter hade Atlético en boll i ribban innan Llorente satt 1-2 med halvlekens sista spark. Som dessutom var en klack. Frisparken från Yeste letade sig in bakom backlinjen och Llorente avslutade vackert. Troligen var det offside.

Den andra halvleken fortsatte regnet att ösa ner och det var bara en tidsfråga innan någon hade synat det gula kortet tillräckligt många gånger för att få fortsätta att duscha inne.

Turligt nog för Athletic så var det Raúl Garcia som fick syna det röda efter en klantig tackling.

En man mer och 2-1 upp. Inget lätt läge för ett darrigt bottenlag. Det kontringsspel som jag hoppades på i andra halvlek blev till en konstig halvpress där nästan hemmalaget fick chansen att kontra.

Atlético skapade några vassa chanser men det gjorde Athletic också och det var nog vi som var närmare 3-1 än något annat.

Domaren hade ingen bra kväll och visst kunde båda lagen haft varsin straff.

Hur som helst en fantastiskt skön seger för Athletic och ett litet, litet andrum i bottenstriden. Två raka segrar i ligan, det var länge sedan!

Atlético de Madrid: 
Abbiati; Antonio López, Pablo, Eller (Miguel de las Cuevas, 68’), Pernía; Raúl García, Jurado, Maxi, Luis García; Agüero & Forlán.

Athletic de Bilbao: 
Armando; Iraola, Aitor Ocio, Amorebieta, Koikili; Orbaiz (Ustaritz, 92’), Javi Martínez, Susaeta (Gabilondo, 91’), Yeste Aduriz (Etxeberria, 75’) & Llorente.

Varningar:
Atleti: Raúl García (två = ett rött), Kun Agüero, Antonio López, Pernía och Pablo
Bilbao: Amorebieta och Javi Martínez

Målen:
1-0 (4’). Antonio López
1-1 (39’). Susaeta
1-2 (45’). Llorente


Källa: TV4+/Svenskafans.com