UPPDATERAD: 

Starelvan:

Armando
Iraola - Aitor Ocio - Amorebieta - Koikili
Susaeta - J.Martínez - Orbaiz - Yeste
Aduriz - Llorente 

Aduriz istället för Etxeberria. Annars ingen överaskning. /o

De senaste veckorna har det pratats mer om sena nätter på stan än om fotboll i Bilbao. Männen i rampljuset är Yeste och framför allt Del Horno.

Den senare spelade hela matchen mot Levante trots turbulensen. Det visar sig dock nu att det snarare var avsaknaden av Koi än något annat som föranledde Caparrós att sätta festprissen på vänsterbacken i den matchen. När laget reste till Madrid igår fanns inte Del Horno med. 

Caparrós spelar nog med två defensiva innermittar i Orbaiz och Javí Martinez. Ett ganska normalt 4-4-2 med Etxeberria som lite släpande forward.

Yeste partar troligen på ute på vänsterkanten (i närheten av barerna under läktaren) och kanske får vi se Susaeta på andra kanten.

Den senaste tiden är det Llorente som varit lagets bästa spelare. Hemma mot Barcelona, i cupen mot Racing samt mot Levante har Llorente varit dominant i laget. En omvandling som vi alla längtat efter. Den långa spelaren som tidigare varit osäkerheten själv visar plötsligt upp ett självförtroende jag inte trodde fanns hos honom.

Truppen:

Armando, Aranzubia.
Ustaritz, Amorebieta, Koikili, Iraola, Aitor Ocio.
Garmendia, Yeste, Gabilondo, Orbaiz, Muñoz, J.Martínez, D.López, Susaeta.
Llorente, Etxeberria, Aduriz.

Avstängda: -
Skadade: Iraizoz, Murillo, Tiko, Ramos.
7 veckor kvar: Gurpegi.
Utanför truppen: Zubiaurre, Expósito, Del Horno, Prieto, Cuéllar. 

Försvararen Murillo missar matchen på grund av skada. Den tidigare så lovande unga spelaren har dock haft svårt att övertyga under säsongen. I försvaret har Iraola, Ocio, Amorebieta och Koi varit de självklara spelarna. 

Den unga anfallaren Aitor Ramos är borta i ytterligare en vecka. Aitor har verkligen visat ungdomlig entusiasm i de matcher han varit med. Jag hoppas att han snart är tillbaka.

Den tidigare stabila anfallaren Aduriz är dock en skugga av sitt forna jag just nu. Även om han tidigare inte var fantastisk så är han en bra bit ifrån sina bästa dagar. Tyvärr verkar han rikta mer uppmärksamhet på allt runtomkring i allmänhet och domaren i synnerhet istället för att koncentrera sig på sitt spel. Märkligt.

Jag kommer att hålla ett extra öga på Armando i mål. Den 37-årige målvakten från badparadiset Sopelana har bänkat Aranzubia direkt. Han har varit bra mot både Zaragoza och mot Levante. Cadiz ikonen verkar trivas även i lejonkulan!

Trolig startelva:

            Armando
Iraola-Ocio-Amorebieta-Koi
Susaeta-Orbaiz-Javí-Yeste
Etxeberria-Llorente

I höstas var det en ganska ensidig tillställning när Atlético vann på San Mamés så det var nog med ganska små förhoppningar matrialförvaltaren backade ner de gamla urblekta rödvita tröjorna från förra säsongen innan resan till Madrid.

Tips: 3-1 till kopiorna

Källa: Atheltic-club.net