Efter en vecka med avstängningar, skandaler och skador var jag nog inte den enda som fasade över denna match. Tillråga på allt lyckades viktige Etxeberria sträcka sig i häcken… försöker han möjligtvis ta en plats i discogänget? Ett formstarkt Levante hade alltså bra förutsättningar att plocka med sig viktiga poäng från San Mames men den tidigare så utskällde Llorente visade var skåpet skall stå. Många har klagat, skällt och odugligförklarat den före detta U-21 landslagsmannen som i somras var på väg till England. Snart 23 årige Llorente har i år blommat ut under Caparros vingar och har enligt mig blivit en av Athletics viktigaste spelare.
Bättre sent än aldrig…

Åter till matchen, under en väldigt dålig första halvlek var Athletic det minst usla laget och lyckades faktiskt pricka ribban 2 gånger. Först Yeste efter ett misslyckat inlägg och sen Llorente på nick. Mer finns väl inte att säga förutom att Levante endast mäktade med ett ynka avslut mot mål och att ynglingen Aitor Ramos blev skadad och byttes ut till förmån för Aduriz.

Andra halvlek blev något bättre och i 55 minuten missade Levantemålvakten en utspark som Aduriz snappade upp och serverade Llorente till ett välförtjänt ledningsmål. Ett mål som borde ge lite råg i ryggen men icke, som vanligt blir Athleticspelarnas ben som spagetti och Caparros coachning mer Italiensk än nordspansk. Tråkigt, onödigt och ovärdigt det stolta Athletic! Levante tar över matchen och skapar lite tryck utan att få till mer än ett par hyfsade chanser. Närmast en kvittering kommer Miguel Ángel som skickar iväg ett skott klockrent i stolpen. Efter 5 minuters övertid kan publiken på San Mames äntligen andas ut och spelarna ser ut att vara mer lättade än glada. 

Mål:

1-0 Llorente (55)


Athletic:

                        Armando
Iraola - Ustaritz - Amorebieta - Del Horno
  D.López - J.Mtnez - Orbaiz - Yeste
            Ramos – Llorente 

Aranzubia, Expósito, Muñoz, Garmendia, Cuéllar, Etxeberria, Aduriz 

Levante:             

                     Kujovic
Descarga - Álvaro - Serrano - David
              Berson - M.Ángel 
          Ettien - P.León - Courtois
                        Iborra

Tejera, Manolo, Javi Fuego, Riga, Rubiales, Saúl, Armando. 
Trots 3 poäng visade fansen på San Mames sitt missnöje med matchen, veckans händelser och Athletics situation de 3 senaste säsongerna genom burop och visslingar. 
Med tanke på senaste tidens spel på hemmaplan kan jag verkligen förstå reaktionerna hos en underhållningsutsvulten publik.  

Till nästa  helgs tvsända bortamatch mot Atletico återkommer Ocio, Koi, Susaeta samt Etxeberria. Vi får se om alla 4 går direkt in i startelvan eller om Del Horno lyckats övertyga Caparros att han har andra talanger än Macarenadans!

Källor: marca.com/xtratime.org