Caparros säger att förlusten mot Racing i torsdags redan är glömd  och att man nu är redo att fokusera på ligan till 100%. Det återstår givetvis att se men med tanke på tabelläget var kanske sortin ur cupen det bästa som kunde hända. Tittar man dessutom uppåt i tabellen ser man att en uefacup plats inte ligger alltför avlägset om några 3 poängare börjar trilla in.  Nog om framtiden och låt oss ta en match i taget...

Med 3 gjorda och 3 insläppta mål i cupmatchen mot Racing tillsammans tidigare års resultat på La Romareda ska man kanske förvänta sig ett målfyrverkeri  i eftermiddag men jag tror att det blir precis tvärtom. Caparros lär inte vara speciellt glad att Aranzubia fick kröka rygg hela 3 gånger på San Mames och lär ställa upp med ett defensivt 4-5-1. 

Förra säsongen fick vi se en otroligt svängig match där Aduriz faktiskt lyckades med bedriften att göra 3 mål utan att vi fick med oss någon poäng. Gör vi 3 mål idag kan jag nog lova att vi tar med oss alla 3 poängen hem till San Mames!

Idag var det tänkt att Etxeberria skulle göra comeback efter sin skada men några mindre väl valda ord till domaren efter cupmatchen i torsdags resulterade i en anmälan och sedmera en matchs avstängning! Tala är silver och tiga är guld, det kan vara en erfarenhet vi bittert kan få erfara då Etxeberria är ohyggligt viktigt i just bortamatcher. 

Saknas gör också Orbaiz som är skadad och Del Horno som är... ja herregud vad är han? En av världens bästa vänsterbackar för några år sedan har gått ner sig rejält, idag tar han inte ens en plats i truppen och har blivit utkonkurerard av en amatörspelare. Dålig inställning både på och utanför planen samt alltför många sena utekvällar i det Baskiska kroglivet sägs vara förklaringen men det måste ligga en hund begraven någonstans. Tur för Athletic då att "amatören" Koi har ersatt Del Horno med bravur.

Zaragoza har likt Athletic haft en knackig säsong bakom sig och hoppas nu att den före detta Athletictränaren Javier Irureta skall få skutan på rätt köl. Det som skrämmer mig mest  i dagens Zaragoza är givetvis anfallsparet Milito och Oliveira båda med en otäck vana att göra mål mot just Athletic. Snabba spelare med näsa för mål och som hugger på allt , det blir sannerligen något att bita i för backparet Ocio och Amorebieta. Låter vi dem inte komma rättvända med boll  finns det faktiskt en god chans att få med oss ett bra resultat hem  

En 6 poängs match där vi vid vinst hamnar på samma poängskörd som Zaragoza, det ger oss lite marginal ner till det otäcka strecket samtidigt som vi kan börja snegla lite uppåt i tabellen. Även vi förlust lär vi ligga kvar precis ovanför nedflyttning men med tanke på tidigare års taskiga nerver gör vi nog säkrast i att hålla oss på ett lite mer betryggande avstånd.  Jag gissar på 0-0 eller möjligtvis 1-1 med LLorente som målskytt!  Bakalao, Bakalao, Bakalao, Bakalao!!! 

AUPA ATHLETIC!