I en mycket underhållande match på San Mamés var det laget från Santander som lyckades avancera. Det kunde dock gått precis hur som helst i den öppna, trevliga och svängiga matchen.

Athletic startade i samma tempo som de avslutade mot Barcelona. Aitor Ramos och Llorente fortsatte på topp.

Startelvan:

                 Aranzubia
Expósito-Ocio-Amorebieta-Koi
                  Muñoz
Susaeta - Yeste - Gabilondo
     Llorente - Aitor Ramos

Anfallsparet satte högsta fart från början och med god hjälp av en pigg Susaeta satte de Racing försvaret under press. Yeste fördelade bollarna som under fornstora dagar och ledningsmålet hängde i luften redan efter några minuter.

Det dröjde dock till den 18e innan det första målet satt. En frispark från högerkanten skruvades snyggt mot mål av Yeste och Amorebieta gjorde sitt första mål i den rödvita tröjan. 1-0 men lejonen var inte mätta!

Redan i den 25e minten satt tvåan bakom Cortorti. Llorente blev fälld i straffområdet och den solklara straffen tog överaskande Muñoz hand om. Han rullade den iskallt till vänster om målvakten. Mitt i målfirandet överaskade sedan domaren alla då han ansåg att straffen skulle gå om. Någon hade sprungit in i straffområdet för tidigt. Muñoz rullade då lika iskallt in bollen till höger om Cortordi. Grymt snyggt x 2!

Efter 2-0 målet slog Athletic av på takten. Halvleken tillhörde dock Athletic totalt trots ett par halvchanser i slutet av Racing. Bollinnehav 55-45.

I andra var lejonen märkligt sega i inledningen och reduceringen hängde i luften. Tyvärr kom den också i den 53e minuten då Ducher snyggt rullade in 2-1 efter en ganska lång anfallssekvens.

Athleticspelarna och publiken blev direkt taggade och i anfallet efer satte Susaeta 3-1 på en målvakstsretur. Nu var det match igen och jag var faktiskt helt säker på att vi skulle sätta det nödvändiga fjärde målet.

Då klev Aitor Ocio in i handlingen på ett dåligt sätt igen. Ocio blev återigen övertaggad och drog på sig ett gult kort för en armbåge utanför spelet. Sedan en frispark utanför straffområdet som även den var en bra bit från spelet.

På den efterföljande frisparken dödade racing matchen med sitt 3-2 mål i den 77e matchminuten. Återigen var det Tchité som förstörde festen för de rödvita. En vacker frisparksvariant lurade Athletics försvar som mentalt redan höll på att ställa om för att sätta 4-1.

Efter det målet var det kört. Visst, vi kunde fått en straff när Llorente fälldes men på reprisen såg man nog att Llorentes ben vek sig redan innan Cortorti fällde honom när bollen rann över linjen. Det blev inga heta chanser efter 3-2 målet. Istället kontrade Racing in 3-3 i den sista övertidsminuten.

Bäst på plan var utan tvekan Llorente som verkligen var bea. Det var länge sedan jag såg honom så bra. Gabilondo var dock lika seg och långsam som vanligt. Dessutom helt ohet i avslutningarna.

Aitor Ramos var bra i första men han saknar såklart både själfortroende och erfarenhet. Han sköt i fel lägen och stressade lite för mycket när han fick bollen.

Sista 15 spelade vi verkligen offensivt med Garmendia som offensiv högerback/mittfältare.

Jag grattulerar alla som såg matchen. En av de bästa på mycket länge och verkligen en underhållande match. Fotboll när det är som bäst, nästan. Ett avancemang hade varit grädde på moset!

Lagen:

Athletic Club: 
Aranzubia; Expósito (Garmendia, min.75), Ocio, Amorebieta, Koikili; Susaeta, Muñoz, Yeste, Gabilondo (David López, min.75); Aitor Ramos (Aduriz, min.61) & Llorente.

Real Racing Club: Cortorti; Pinillos, Oriol, César Navas, Luis Fernández (Ayoze, min.46); Jorge López (Pablo Álvarez, min.37), Colsa, Duscher, Oscar Serrano; Bolado (Smolarek, min.61) & Tchité. 

Målen:
1-0, min.18: Amorebieta
2-0, min.25: Muñoz (straff) 
2-1, min.53: Duscher
3-1, min.55: Susaeta
3-2, min.77: Tchité.
3-3 min.92: Oscar Serrano

Källor: TV4Sport/Marca.com