Cupmatchen på torsdag mot Racing sänds i TV4Sport 20:00!

Det blir en tuff uppgift att vända 0-2 underläget från El Sardinero. Att Atheltic skulle göra två eller fler mål utan att släppa in något känns inte troligt. Gör Racing ett mål så behöver vi göra fyra. Det blir tufft.

Truppen till matchen:
Expósito, Ustariz, Amorebieta, Garmendia, Llorente, Yeste, Gabilondo, Koikili, Aranzubia, Ocio, Muñoz, Aduriz, David lópez, Raúl, Susaeta och Aitor Ramos.

Jag skulle ställa upp så här:

                   Aranzubia
Expósito- Amorebieta - Ocio - Koi
                      Muñoz
Garmendia - Yeste - David López
              Aduriz - Llorente

Del Horno är petad ur truppen. Javí Martinez, Iraola och Etxeberria är skadade. Enligt hemsidan är Orbaiz inte skadad men det vore märkligt om han inte var skadad med tanke på att vi har lite brist på defensiva spelare då Javí är borta.

I kölvattnet av oförmågan att göra mål leter Athletic efter en anfallare nu i vinterfönstret.

Ledningen reste till Barcelona för ett par dagar sedan för att försöka övertala Ezquerro att skriva på. Tyvärr verkar det ha skurit sig ordentligt mellan Macua och Ezquerro och Santi lär inte komma till Bilbao så länge som Macua är kvar.

Rejält synd tycker jag för just nu skulle Ezquerro innebära mycket för Athletics anfall.

Den enda som nu är aktuell är Sestao anfallaren Gaizka Toquero. 24-åringen är en favorit hos Caparrós som tyckte om det han såg i minturneringen inför säsongen. 

Caparrós har sedan följt anfallaren under hösten och det troliga är att han ansluter till truppen. Frågan är om han gör det nu och vad det skulle innebära. Personligen tror jag inte på den värvningen. Speciellt inte nu när Aitor Ramos spelat de senaste matcherna. Jag tror och hoppas att han ansluter till sommaren.

Athletic har även värvat en reservmålvakt. Det är den 37-årige Cadiz målvakten, Armando De Aguilar som vid 37års ålder når sina drömars mål, de på San Mamés. Armando har spelat i Cadiz sedan 1999 och han kommer från den lilla staden med den vackra flaggan, Sopelana någon mil utanför Bilbao. Över 270 matcher har det blivit i Cadiz. Övergången verkar dock inte vara offentlig än.

EDIT 14:14: Nu har Cadiz konfirmerat övergången enligt marca.com

EDIT 22:18: Så här skriver de på Cadiz Svenskafans sida om Armando: 

Armando är en stabil men ganska liten målvakt. Han kampades länge om förstaplatsen i Cádiz mot Limia men sedan Contreras värvades inför denna säsongen har inte fått spela en enda match. När vi var upp i högstaligan för två säsonger sedan spelade Armando merparten av matcherna och gjorde det med bravur. Dock börjar det gamla stenansiktet att bli lite till åren.

Källor: marca.com/xtratime.org/athletic-club.net/cadizcf.es/svenskafans.com

Aupa Athletic!