Det var ett taggat hemmalag som öppnade starkt. Startelvan var den väntade. Koi fortsätter att hålla Del Horno på bänken och spelaren som fick sitt genombrott på Camp Nou, Susaeta, var med.

Matchen blev efter de första tio minuterna en ganska temposvag historia. Eller var det kanske två lag med bra positionsspel? 

Första halvlekens bästa chans fick Athletic efter dryga halvtimmen. Aduriz stod plötsligt helt fri i ett läge där han verkligen borde gjort 10 mål på 10 försök. Fjärran från målform smällde han dock bollen högt över. Svagt.

I anfallet som följde fick Barca in 0-1 genom Bojan. En vacker genomskärare mot Messi ställde Athletic och på returen vinklade Deco vackert bollen till Bojan som iskallt satte bollen i nät med en vänster bredsida.

Halvleken tillhörde Barcelona som hade 55% bollinnehav men chansmässigt var det jämt. Trots allt 0-1 och kraftig uppförsbacke.

Caparrós gjorde ett dubbelbyte i halvtid. Ut med Aduriz och in med Aitor Ramos. Ut med Susaeta och in med Garmendia. I och med detta gick Yeste ut på vänsterkanten, David ut på högern och Garmendia spelade som släpande forward bakom La Liga debutanten Aitor Ramos.

Andra halvlek startade med två riktigt bra chanser för Barcelona. Messi sprang omkring som han ville och skapade ett par riktigt heta chanser. Men de friska benen i Athletic innebar snart en grym press mot Barcelonas spelare. Anfallaren, för dagen på mittfältet, Henry hamnade gång på gång med bollen i höjd med eget straffområde. Där är han verkligen inte världens bästa spelare.

I cirka 20 minuter orkade Athletic sedan lugnade sig pressen och Barcelona började kontrollera matchen.

Efter knappt 70 minuter tvingades Athletic till sitt sista byte då Javí Martinez skadade sig. In kom Llorente som visade upp pigga ben för ovanlighetens skull. I den 77e minuten lyckades han åxå få in bollen bakom Valdez. Eller var det ett självmål? Jag tyckte nog att det var försvararen som tåade in bollen. Hur som helst så hamnade Garmendias inlägg från högerkanten i nät. Kvitterat, fullt rättvist.

Sista kvarten blev intensiv och med lite skärpa hade Athletic faktiskt kunnat avgöra. Starkt dock att kunna kvittera Barcelonas ledning. 

Kul att Caparrós offensiva byten gav utdelning. Bra att vi orkar komma ikapp målmässigt i en match. Athletic spelar bättre fotboll i år. Poängen ramlar dock bara in sporadiskt.

Nu håller vi alla tummar för att Javí Martinez inte blir borta allt för länge. Han var outstanding idag. Han har verkligen växt den här säsongen.

Kan debutanten Aitor Ramos vara svaret på anfallskrisen? Knappast.

Kan Garmendia spela från start snart? Troligen.

Hur många mil från startelvan är Aduriz efter kvällens match? Ganska många.

Nästa match är redan på onsdag hemma mot Racing i returmatchen i Copa del Rey. Orkar lejonen vända 0-2 då? Kanske.

Källa: TV4+