Seriespelet startade med att Celta fick 1-1 på hemmaplan efter två sena mål. Córdoba var nöjdast då deras mål kom sist i en match där förövrigt Ángel och Borja Oubiña deltog. Mycket har hänt sen dem inledande omgångarna av serien, Celta har blandat klättrat högre upp i tabellen och ligger för närvarande på en sjunde plats med fyra poäng upp till Sporting som i helgen fick 1-1 mot klena Poli Ejido. Med tanke på att Celta har en match mindre spelad så är det tänkt att laget ska ta tre poäng mot Córdoba för att haka på i toppen.

Dagens motståndare är just nu på femtonde plats, endast sex poäng ner till strecket. Dem har sannerligen inte haft det lätt den här säsongen, till exempel har Córdoba inte vunnit på hemmaplan sen den fjärde november. Lopez Caro och co tänker se till att så blir fallet även efter dagens match.

Rosada gör debut

Enligt media i Spanien kommer Ariel Rosada att få göra debut medan Fernando Sales får chansen från start. På tal om Rosada och hans ankomst så har brassen Roberto Souza tvingats leta efter en ny klubb. Skälet? Självklart regeln om max två icke-EU spelaren i truppen, Diego Costa och Rosada väger tyngre så Roberto Souza blir den som lämnar.

Angående transfercirkusen som pågår just nu så sägs klubben fokusera helt och hållet på ytterbackar. Molinero (Mallorca), Josemi (Villarreal) och Unai Expósito (Athletic) har dem senaste dagarna kopplats ihop med Celta. Zanev och Contreras har redan lämnat den lagdel som redan innan ansågs vara truppens svagaste, hursomhelst så bör klubbledningen hitta förstärkning ganska snart då fönstret snart stängs.

Till dagens match har truppen också tappat en del spelare på grund av skador och avstängningar. Diego Costa fick ett gult kort förra omgången (han skallade målvakten) och är avstängd, han kommer att saknas på vänsterkanten. Ett skäl till att Sales kan få starta idag är att Núñez kan byta kant, troligtvis blir det Roberto Lago som till slut får agera vänsterytter. Med största sannolikhet blir det därför Agus som för andra matchen i rad får spela som vänsterback. Adrián har åkt på en skada och kommer inte att finnas tillgänglig. Okkas och Guayre är skadade sen tidigare.

Annars är laget i form med spelare som Jorge och Canobbio på mittfältet. Jorge har i veckan deklarerat att han gärna förlänger sitt kontrakt med Celta som går ut i sommaren men att klubbledningen inte har tagit initiativet till att upprätta kontraktsförhandlingar mellan parterna. Förhoppningsvis läste president Mouriño tidningen den dagen och att vi kommer få snart att höra att Jorge förlängt sitt kontrakt.

Till dagens match kommer Lopez Caro att ställa upp med ett 4-2-3-1 system som kan se ut så här:

Esteban

George Lucas, Rubén, Lequi, Agus

Rosada, Jorge

Sales, Canobbio, Roberto Lago

Perera
 

***

Tipset: 0-2 (Perera, Lequi) 

***

Córdoba - Celta Vigo
Tid: 17:00
Plats: Nuevo Arcángel (15,425)
Stream: Tyvärr inte källa: celtavigo.net, lavozdegalicia.es