Det är ikväll dags för kvartsfinal i Spanska cupen. Athletic möter som bekant Racing Santander och inleder på El Sardinero.

Racing är inne i en stark period även om de förlorade senast på Camp Nou så har poängen trillat in i trevlig takt. Tittar man till tabellen så hittar man dem på den sista UEFA cupplatsen. Mannen bakom succén är tränaren Marcelino García. Med en trupp som jag anser mindre bra än Athletics har tränaren skapat ett bra lag. Han gjorde tidigare samma sak med Rrecreativo.

Kollar man in målskillnaden har sardinlaget gjort 20 mål och släppt in lika många. Jämfört med Athletics 18-21 är skillnaden minimal. Vi kan konstatera att en bra tränare även behöver lite skönt flyt. Racing har vunnit matcherna med 1-0 och Athletic har ofta spelat 0-0 eller 1-1. Småskillnader mellan topp och botten.

Athletic förlorade på El Sardinero med just 1-0 för snart tre veckor sedan. En match som minst borde ha slutat oavgjort.

Ikväll är det cupen som gäller och en chans för reserverna att spela in sig i laget. Nu har Athletic skadebekymmer och reserverna är snart ordinarie i alla fall. Mot Espanyol debuterade till exempel den unga anfallaren Aitor Ramos. Han fick dock inte plats i truppen till kvällens match.


Athletics trupp:

Aranzubia, Raúl.
Del Horno, Ustaritz, Amorebieta, Iraola, Aitor Ocio.
Tiko, Garmendia, Gabilondo, Orbaiz, Murillo, Muñoz, Susaeta.
Llorente, Aduriz.

Senast mot espanyol spelades en 4-2-3-1 uppställning från start med Tiko och Muños som defensiva innermittfältare. Längre in i matchen spelade Caparrós den mest offensiva uppställningen jag sett sedan han kom till klubben. 4-1-3-2 med Yeste som defensiv mittfältare.

Ikväll är Yeste avstängd efter skallningsförsöket i Pamplona.

Laget skulle jag ställa upp så här

                  Aranzubia
Iraola-Ustariz-Amorebieta-Del Horno
                    Orbaiz
   Susaeta              Gabilondo
               Garmendia
           Llorente      Aduriz

Matchstart 20:00 (PPV)