Gästerna lyckades ta alla tre poäng mot Alavés men det såg ut som att det hela skulle sluta med ett oavgjort resultat. Lopez Caro valde 4-2-3-1 systemet med ett par förändringar i startelvan, bland annat fick Agus starta som vänsterback. Roberto Lago var frisk och det troliga är att tränaren testade Agus som vänsterback för att se om klubben behöver hämta in en ersättare till Zanev som gick till Racing Ferrol. Agus gjorde ett bra jobb men en riktig vänsterback behövs ifall klubben ska klara alla skador och avstängningar i framtiden.

Längre upp på vänsterkanten fanns ytterligare en överraskning: Diego Costa. Kanske inte så överraskande ändå då brassen spelade på vänsterkanten i förra omgången också. 18-åringen har helt klart tekniken och snabbheten för att klara sig bra på kanten, detta bevisade han när han enkelt gjorde 0-1 efter tolv minuter. En spelomvändning från Celtas sida ledde till att bollen gick snabbt ut mot vänsterkanten där Diego Costa avancerade mot mål, väl framme kunde han från en snäv vinkel placera bollen i det bortersta hörnet.

Enkelt gjort av Celta som nu skulle spela allt svårare. Det verkade som om laget var nöjda med ledningen och tråkigt nog slutade dem attackera lika häftigt som innan målet. Istället kunde Alavés flytta fram spelet och dessutom testa Estebans gränser lite oftare. Självklart var det en bjudning som gav hemmalaget deras stora chans att kvittera, ett inlägg landade på Núñez arm. Straff tilldömt efter 20 minuter men Esteban lyckades rädda straffen och så här långt saknade ingen Pinto.

Vi hoppar fram åtta minuter och en långboll når Lequi som nickar bakåt mot Esteban. En motståndare rusar mot bollen men den här ska Esteban enkelt ta utan några problem. Dock missbedömer han avståndet till bollen och bollen rullar förbi målvaktens händer, hemmaspelaren har självklart fortsatt sin löpning och kan enkelt rulla in kvitteringen. 

Sales debuterade

Efter halvleken blev det jämnare på planen men det var återigen Celta som skulle ta ledningen. Ett inlägg av Lucas boxades ut av målvakten som uppenbarligen också missbedömde bollbanan. Istället gick bollen upp i luften framför Jorge som slängde sig fram och lobbnickade in 1-2. Detta skedde i den 55:e minuten och åtta minuter senare fick Jorge gå ut. Canobbio ersatte och han fick liv i Celtas offensiva spel, desto bättre blev det när Sales fick göra debut ca tio minuter senare. Många tvekade ifall han skulle visa sig vara en bra värvning men Fernando Sales visade under matchen att helt klart kan bidra till Celtas resa mot toppen.

I slutskedet av matchen var det Alavés som tryckte på för en kvittering och efter flera försök lyckades dem. Via Celtas vänsterkant kom hemmaspelarna in i straffområdet där bollen skickades in mot första stolpen. Och just då var bollen fri för en sekund när Gabri slängde sig fram och slog till direkt på volley från nära håll. 2-2 efter 82 minuter och arenan exploderade, det var här jag stängde ner LaOtras stream och försökte smälta tanken på två förlorade poäng. 

Perera fortsätter att producera

Det skulle visa sig att Celta hade mer att ge för att det skulle även komma ett 2-3 mål i den 88:e minuten. En lång frispark från Canobbio skickades in mot straffområdet där Lequi nickade bollen mot dem centrala delarna av straffområdet. Som alltid stod Jesus Perera där och kunde med en snabb nedtagning bomba in det förlösande 2-3 målet. Ett mål som liknade den Ibrahimovic gjorde i slutsekunderna mot Parma.

Det var alltså Celtas nya kapten som tog hem tre poäng till Vigo. I tabellen finns laget på en femteplats med fokus på en topp tre placering. Värt att notera är att serien har nått halvvägs och att det återstår exakt 21 matcher kvar. Vilket betyder att Celta har en chans att reparera skadan som Stoichkov gjorde. Nästa vecka är det bortamatch mot Cordoba som lyckades få 1-1 i seriepremiären på Balaidos. 


Celta Vigo

Esteban

Geroge Lucas, Rubén, Lequi, Agus

Mario Suárez, Vitolo 

Núñez, Jorge, Diego Costa

Perera

Mål

0-1 Diego Costa (12)
1-1 Aganzo (28)
1-2 Jorge (55)
2-2 Gabri (82)
2-3 Perera (88)

Kort 

Coromina
Aganzo

Núñez
Diego Costakälla: 
marca.com, celtavigo.net