På planen har Athletic haft flyt de senaste matcherna. Avancemang i cupen samt seger mot Sevilla. Spelarna borde vara fyllda av självförtroende.

Vid sidan av planen är det däremot motigare. Två riktigt tunga skador har drabbat laget. 

Framför allt är målvakten Iraizoz borta resten av säsongen. Det innebär självklart en rejäl försvagning. Dessutom verkar inte Etxeberria bli kvitt den skada han ådrog sig i landskampen mot Catalunya. Utöver dessa så saknas bland annat Gabilondo.

Aranzubia har verkligen inte varit dålig och som jag tidigare skrivit så har han inte släppt in mer än ett mål i någon match. Försvarsspelet bygger i år på en helt annan bredd. Det jobbas över hela plan för att hamna rätt. Det visar sig i att Athletic släppt in väldigt få mål den här säsongen.

Värre tycker jag det är med skadan på Etxeberria. Han har varit en mycket viktig del i Athletics anfallsspel. ingen striker men en fantastisk framspelare.

Nu har dock en annan gammal trotjänare kommit igång ordentligt. Yeste har varit strålande de senaste matcherna! 

Motståndarna Osasuna är inne i en tung period. Tre raka förluster och 0-8 i målskillnad. Två av förlusterna är i ligan och det innebär i årets jämna seria att laget nu har bottenkänning. Endast Levante och Deportivo ligger bakom dem i tabellen.

Osasuna tappade många spelare inför säsongen och det var många som tvivlade på att laget skulle kunan spela lika bra som för ett par säsonger sedan. En av lagets verkliga profiler valde dessutom att byta Paplona mot Bilbao. För David López blir det därför extra spännande att sprina in på El Sadar. En arena som alltid kokar.

Athletic som nu ligger på elfte plats har 22 poäng. Vid vinst på söndag går Osasuna upp på 23 poäng. En oerhört viktig match med andra ord.

Athletics trupp:
Del Horon, Ustariz, Amorebieta, Garmendia, Llorente, Yeste, Koi, Aranzubia, Iraola, Murillo, Ocio, Muñoz, Aduriz, Javí Martinez, David López, Orbaiz, Raúl och Susaeta.

Saknas: Iraizoz, Gabilondo, Etxeberria, Expósito, Zubiarre, Tiko, Prieto, Orbaiz, Cuéllar, Ramos

Matchstart: 17:00

Märkligt nog sänder TV4Sport ingen match 17:00 imorgon. Kanske kan man streama?

Mitt tips: 1-1

Källor: athletic-club.net/marca.com