Som väntat finns Luis Garcia inte med i matchtruppen och B-lagets Sergio Alvarez får därmed chansen i A-laget som backup till Esteban. Däremot finner vi i matchtruppen Fernando Sales som inte har spelat på ett bra tag men som påpekar att han har tränat sex dar i veckan dem senaste månaderna tillsammans med en personlig coach. Han har också hunnit träna med övriga i laget och uppenbarligen tycker Lopez Caro att han är fit for fight.

En som inte är fit for fight är Antonio Guayre som åter är skadad. Den här gången ska han genomgå en operation som ska ”stoppa alla framtida problem” men frågan är hur mycket tålamod klubben har kvar med 27-åringen. Hans frånvaro kommer inte att vara stor, Sales är som bekant hans ersättare. En spelare som Celta definitivt kommer att sakna är Okkas som fick gå av planen i förra mötet mot Salamanca. ”Högst tre veckor” är läkarnas besked angående hur lång tid han blir borta denna gången. 

Okkas: Jag stannar

På tal om cyprioten så sa han i veckan att han inte kommer att lämna Celta under januari månad trots alla rykten. ”Jag kommer att stanna här till åtminstone sommaren när mitt kontrakt går ut” bekräftade Okkas som påpekade att han trivs jättebra med sina lagkamrater och staden. Det ska visst vara hans fyra åriga son som inte har anpassat sig till livet i Spanien.

En positiv nyhet till matchen är att Canobbio åter finns tillgänglig och han lär gå rätt in i startelvan. Quincy är som bekant hemma i Ghana för nationens förberedning inför dem afrikanska mästerskapen, ett mästerskap där Quincy har all potential till att bli en spelare att hålla koll på. Än en gång är Adrián och Roberto Souza petade, när det gäller Real Madrid lånet så håller klubben troligtvis kvar han tills en ersättare hittas. B-lagets vänsterytter Ferrán fick till exempel göra debut förra helgen, så långt ner är Adrián i hierarkin.

I övrigt är truppen i princip hel och det lär behövas då Celta har haft det kämpigt i dem senaste matcherna. CD Tenerife slog Celta i årets första match och i förra omgången fick galicierna endast 0-0 hemma mot Salamanca.

Det är dags att ”ta tag i det” då detta är månaden då klubbarna finjusterar trupperna och ett krigsvrål har hörts ifrån San Sebastián. Málaga blev i förra omgången första laget att nå 40 poäng och Numancia följer starkt efter med 39 poäng. Mellan plats tre och fjorton skiljer det endast sex poäng vilket betyder stora förändringar av tabellen från omgång till omgång. Ännu har serien inte vänt men Lopez Caro har siktet klar: Celta ska vinna ligan. 

Startelvan (?) 

Esteban

Georga Lucas, Rubén, Lequi, Roberto Lago

Núñez, Vitolo, Mario Suárez, Diego Costa

Perera, Canobbio

***

Tipset: 0-1 (Perera)

***

Alavés - Celta
Tid: 18:30
Plats: Estadio Mendizorroza (19,900)
Stream: Troligtvis inte
källa: marca.com, celtavigo.net