Äntligen rullade bollen i nät för de rödvita. Som vanligt inleddes matchen i högt tempo och Athletic skapade direkt ett par farligheter. Susaeta och David López hade bra fart i benen.

Det dröjde dock till den 28e minuten innan Yeste smällde in ledningsmålet. Brilliant framspelad av David López.

Dessförinnan hade Iraizoz räddat oss då Jesús Navas nästan satte 0-1 i den femtonde minuten.

Tyvärr slog Gorka Iraizoz upp sin skada och Athletic tvingades byta in Aranzubia i den 42a minuten. Det lär nu dröja minst en månad innan Iraizoz är tillbaka. På väg av plan gick han från spelare till spelare och manade på dem. Han har verkligen tagit en ledarroll i laget och jag hoppas att han kommer tillbaks snart!

Även i den andra halvleken drabbades athletic av en skada. Orbaiz trampade snett och årdrog sig en ankelskada. Muñoz ersatte i den 60 minuten. Orbaiz kommer att missa minst de kommande två matcherna.

Mest omdebaterat i den andra halvleken var dock utvisningen på Esqudé. Mittbacken i Sevilla placerade en armbåge i ansiktet på Aduriz. Rött kort direkt och tung uppförsbacke för Sevilla. En minut tidigare hade Aduriz placerat sin armbåge i Esqudés ansikte och det var hämdkaraktär på överfallet från Esqudé. Det gjorde nog att domaren var snabbare med sitt beslut än vad han kanske skulle ha varit annars. Det är inga lätta bedömningar när armbågarna viftar omkring i varje duell nuförtiden.

Hur som helst så avgjorde utvisningen troligen matchen. Sevilla skapade inte mycket efter den och när Susaeta gjorde 2-0 i den 68e minuten så var matchen avgjord.

Sevilla skapade inte mycket på hela matchen men de har fantastiska omställningar. Den snabbhet som många av deras spelare visar upp är imopnerande. Dani Alves är fantastisk som offensiv ytterback! Märkligt dock att Manolo Jiménez valde att byta ut Chevanton redan i inledningen av andra halvlek. 

Segern var lika viktig som rättvis. Hade vi förlorat hade vi troligen legat under strecket. Segern flyttar Athletic från den 17e till den 9e platsen, dock med en match mer spelad än de andra lagen. Serien är enormt jämn!

I Athletic var Javí Martinez outstanding igår. Javí var överallt och sprang säkert mest av samtliga spelare igår. Han har nu växt in i den roll som skapats för honom. Säkerligen en av spaniens största framtidsspelare! 

Yeste har hittat sin form och ger laget lugn med sin bollbehandling. Susaeta och David López vågar kliva upp i banan på ett annat sätt med Yeste på plan.

Tre sköna poäng till Athletic och lite lugn och ro inför baskdebyt på söndag i Pamplona (såklart). Innan dess väntar dock returen i Copa del Rey i Barcelona nu på onsdag klockan 20:00

Målen:
1-0 (28') Yeste 
2-0 (68') Susaeta

Utvisning:
Escudé (52')

Varnignar:
Chevanton 
Muñoz

Källor: TV4Sport/athletic-club.net