Den som rest med bil mellan Bilbao och Santander vet vilken svindlande resa som väntar tusentals rödvita supportrar på söndag. Motorvägen som slingrar sig längs kusten västerut från Bilbao är en makalös upplevelse. Kanske inte lika sväning och livlig som motorvägen österut mot San Sebastian men närheten till Biskayas blå vatten gör resan riktigt häftig!

Förra våren bjöds de cirka 6.000 Athleticsupportrarna på en fantastisk match som till slut inte gav en enda poäng trots fyra gjorda mål. 5-4 slutade matchen då efter ett sent segermål av Zigiz i den 88e minuten. Gör vi fyra mål i år så vinner vi mot alla lag.

Det var Racings första seger hemma mot Athletic sedan säsongen 00/01. Fyra raka bortasegrar 02-06 vittnar om att Athletic har övertag mentalt i matchen som verkligen kan betraktas som ett litet derby. Två klubbar som båda har engelska delar i klubbnamnet. De har mötts 40 gånger i Santander och det har inte alltid varit en lätt match för Athletic. Endast 13 segrar mot Racings 17.

Det har spekulerats i om Iraizoz skulle vara med mot Racing men han finns inte med i truppen. Han tränar dock för fullt och kommer troligen att vakta målet mot Espanyol i cupen nästa vecka. Sedan han blev skadad har vi följande facit:

Athletic-Hércules 2-0 (CdR)
Athletic-Murcia 1-1
Mallorca-Athletic 0-0
Athletic-R. Madrid 0-1
Valencia-Athletic 0-3
Athletic-Deportivo 2-2 

Endast en förlust och det mot Real Madrid. Bra gjort av Aranzubia!

I Athletic är Aitor Ocio avstängd efter utvisningen senast. Även Racing har en avstängd mittback, Garay.

Athletics trupp:
Del Horno, Ustariz, Amorebieta, Garmendia, Llorente, Yeste, Gabilondo, Koikili, Aranzubia, Prieto, Iraola, Orbaiz, Muñoz, Aduriz, Javí M, D. López, Raúl och Susaeta.

Skadade: Gorka, Etxebe, Zubiarre och Cuéllar
Avstängd: Ocio
Utanför truppen: Murillo och Tiko
Dopad?: Gurpegi

Således ingen Etxeberria som lider av en magmuskelskada. Glädjande dock att se både Garmendia och Susaeta i truppen. Fast det såklart med de skador vi har så var det bara Murillo och Tiko kvar. Var inte Murillo en av de mest lovande spelarna för några år sedan? Tiko har passerat sitt bäst före datum med flera år.

Det troliga är att Ustariz ersätter Ocio som mittback och att Aduriz kliver in från start istället för Etxebe.

Jag tror dessutom att det är dags för Del Horno att ta sin backplats nu.

Räkna med att det kommer vara ett massivt stöd från läktaren för de rödvita även denna match. 

Nu gäller det! 

Källor: marca.com/athletic-club.net/lfp.es