Redan nästa vecka spelas den första matchen av två i åttondelsfinalen. Athletic inleder hemma mot Espanyol för att veckan efter spela på den stämningslösa olympiastadion i Barcelona.

Lyckas vi besegra Espanyol så väntar segraren mellan Racing och Zaragoza i kvartsfinalen. Det är således fyra ganska jämnbördiga lag som gör upp om en plats i den ena semifinalen.

Den senaste omgången luftade Caparrós många av reserverna. Ustaritz, Murillo, Del Horno, Muñoz, Garmendia och Susaeta var bänkspelare som fick spela hela eller delar av matchen. Halva laget som besegrade Hécules var därmed att betrakta som reservlag.

För att gå längre i cupen och med lite flyt kunna vinna densamma så måste vi förmodligen spela med ordinarie lag. Cupmatcherna kommer däremot väldigt tätt och schemat de kommande veckorna blir därför väldigt tufft.

Frågan är vad Athletic prioriterar? Vågar Caparrós spela för fullt i cupen och riskera att vi tappar poäng i de kommande matcherna? De kommande seriematcherna är dessutom extra tuffa då det är två hemmamatcher mot klasslag Sevilla och Barcelona samt två bortamatcher som kan betraktas som derbyn båda två. Vi vet alla vad inställningen betyder för humörlaget från Bilbao.

Håller den tunna truppen för att spela på allvar i cupen? Jag är tveksam och rädd att det kan innebära större problem än nödvändigt när serien skall avslutas om vi går vidare i cupen.

Kan Athletic någonsin vinna ligan igen? Det skulle inte vara lätt även om Arteta, Alonso, Ezquerro och kanske Llorente anslöt till truppen. I den internationaliserade spanska högstaligan kommer vi allt längre efter de ledande lagen med ändlösa brunnar av guld har oändliga spelare att fiska efter.

Kan Athletic vinna cupen igen? Absolut. Det är förmodligen den största chansen vi har att vinna en titel.

Cupen eller ligan, Primera eller Segunda?

Jag är en obotlig cupromantiker och älskar verkligen utslagningsformatet. Det känns som om bollen är ännu rundare i cupspel än i seriespel. Det är det lilla lagets chans att sätta krokben för giganterna. 

Lägg gärna en röst i omröstningen på hemsidan för att visa vad Ni tycker!

Hela lottningen: Matcherna går av stapeln den 9:e och 16:e januari.

Recreativo-Villarreal
Sevilla-Barcelona
Mallorca-Madrid
Getafe-Levante
Zaragoza-Racing
Athletic - Espanyol
Betis-Valencia
Atlético-Valladolid.

Källa: Svenskafans.com