Det mest häpnandsväckande i söndagens drabbning var Real Murcias matchställ. För oss som gillar cykel så påminde de ganska mycket om Liqiugas dräkten som Magnus Bäckstädt körde i när han vann Paris-Roubaix 2004

De spygröna spelarna spelade ungefär lika inspirerat som en vinterkräksjuk 7 åring.  Tyvärr var Athletic spelarna bara bättre i ett avseende. Deras vackra hemmadräkter. Ligans snyggaste och dessutom mest reklamfria matchställ!

Värst vad jag svamlar om dräkterna men så värst mycket mer är det inte att skriva. Matchen var en katastrof som jag helst vill glömma. Två dåliga lag som inte bjöd på mycket till underhållning.

Llorente lyckades mirakulöst nog missa matchens hetaste målchans. På ett perfekt inlägg från Gabilondo valde den helt frispelade Llorente att nicka bollen i det bortre hörnet istället för mot det helt tomma målet en halv meter framför honom. Bollen tog i stolpen och istället för en tidig ledning blev det tidig desperation. Kan vi inte sätta dessa lägen så gör vi nog inga mål var tanken hos alla spelare efter det.

På en straffretur lyckades dock födelsedagsbarnet Koi sätta 1-0 med den förta halvlekens sista spark. Straffen missades av Orbaiz. Straffen var solklar då en Murcia spelare stoppade en frispark från Yeste med handen.

I andra halvlek skulle vi ha avgjort under de första tio minuterna. Vi hade 3-4 bra lägen att spela oss igenom men den sista passningen var alltid lite för dålig. En gång var den perfekt men då blev Llorente felaktigt avvinkad för offside. 2-0 där och segern hade varit ett faktum.

Istället för 2-0 så klev en annan Athletic spelare in i huvudrollen. Aitor Ocio hade inte en siffra rätt i den andra halvleken. På kort tid drog han på sig två gula kort och en straff. Fullständigt katastrofalt uppträdande och man kan undra varför Caparrós inte plockade Ocio av banan redan efter det första gula kortet. Spelaren var inte i balans.

Nu blev det som sagt ett onödigt straffmål av Murcia (Baiano 54') på en i och för sig hårt dömd straff. Efter det var det dock Murcia som var närmast ett avgörande och Baiano träffade ribban med kvarten kvar.

Matchen som helhet var riktigt dålig och oavgjort var nog rättvist. Skrämmande svårt för lejonen att vinna på San Mamés. Sex oavgjorda på nio hemmamatcher och endast sju insparkade bollar. Katastrof.

Nu väntar en spelledig nyårshelg. Sedan reser vi till grannstaden Santander för att plocka med oss tre sardinluktande poäng!

Nu återstår endast att önska våra läsare en i alla avseenden god jul.

Hoho från Athletic redaktionen!

Källa: TVSport