Athletic kommer till San Mamés för julfirande utan avstängda högerbacken Iraola. Målvakten Iraizoz är fortfarande skadad men i övrigt är laget ordinarie.

Vikarierande högerback väntas bli Ustariz men det finns fler lösningar. Expósito är ett aöternativ eller eventuellt kan Del Horno eller Koi kliva över från högersidan. I matchen mot Mallorca spelade Del Horno andra halvlek så jag tror att han kliver in från start på söndag.

Mittfältet ser ganska gjutet ut nu. Enda frågetecknet är den defensiva mittfältsplatsen. Javí eller Orbaiz? Jag tror nog att Javí tar platsen.

I anfallet lär Etxebe och Llorente få förnyat förtroende.

Motståndarna Murcia är nykomlingar i ligan och kommer till katedralen med lite förnyat självförtroende. Seger senast hemma mot Racin med 2-1. 1-0 målet gjorde svenske spelaren Goitom och segermålet den brasilanske stjärnan Baiano.

Athletic har mött Murcia på San Mamés 17 gånger. 14 hemmasegrar och endast två bortasegrar. Lagen har nu 18 poäng var i serien och en seger vore oerhört värdefull för Athletic.

Hemmaspelet har dock krånglat rejält även denna säsong. De som följer Athletic vet dessutom att just hemmamatcher mot nykomlingar inte brukar vara några lätta segrar.

Athletic har dock spelat en fantastiskt bra fotboll de senaste omgångarna. Snabbt passningsspel och bra rörelse har skapat många bra lägen. Tyvärr är målskyttet för svagt och det vore kul om Llorente eller Aduriz snart kom igång med målskyttet. Etxebe har många kvaliteter men han är ingen glänsande avslutare.

Enligt LFPs hemsida så kommer LFPs president, José Luis Astiazarán att vara på San Mamés för att se matchen

Athletics trupp:
Aranzubia, Raúl.
Del Horno, Ustaritz, Amorebieta, Koikili, Expósito, Aitor Ocio.
Yeste, Gabilondo, Orbaiz, Susaeta, Muñoz, Javi Martínez, David López.
Llorente, Etxeberria, Aduriz.

Kul att Susaeta är med i truppen. Han var inhoppare senast mot Mallorca. Värt att nämna är även att det inte är Markel Susaeta som är på väg att lämna Athletic. Hans äldre bror, Nestor Susaeta som spelar i B-laget är den spelare som kan vara på väg att lämna klubben.

Enligt Fotbollskanalen så visas denna match:

21:00 La Liga Atletico Bilbao-Murcia, TV4 Sport

Jag tror att de menar Athletic Bilbao så vi bänkar oss framför TVn, eller snarare sitter kvar, för att se Athletic sopa banan med nykomlingen!

Källor marca.com/lfp.es/athletic-club.net/fotbollskanalen.se