Det var med ganska stora förhoppningar om poäng som vi bänkade oss för dagens match. Athletic har spelat bra på sistone och det kändes som att ett Mallorca utan form skulle kunna bli en mumsbit för lejonen.

Efter den första kvarten var jag övertygad om att så skulle bli fallet. Athletic rörde om rejält i Mallorcas försvar och Etxeberría sprang sönder det ganska långsamma ö-försvaret. Det var bara pricken över i-et som saknades. Men precis som i matchen mot Real Madrid så omsatte vi inte spelövertaget i något mål och motståndarna jobbade sig in i matchen.

Efter en en halvtimme var spelet jämnt så det var som en skänk från ovan när Nunes tjatade till sig ett rött kort direkt efter ett domslut som han inte gillade. En protest som måste innehållit en del fula ord kan man tänka.

Tyvärr blev det som vanligt efter ett rött kort. Laget som var brandskattat visade upp extra vilja och det var Mallorca som avslutade första halvleken bäst.

I pausen bytte Caparrós in Del Horno istället för Koi. Ett något märkligt byte kan tyckas.

I andra halvlek var spelet bedrövligt. Domaren var inte bra och spelarna var gnälliga. Den bästa chansen hade Güiza efter cirka en kvart då han avslutade med högern inne i boxen. Aranzubia gjorde dock en perfekt enhandsräddning.

Ju längre halvleken led tog Athletic över mer och mer. Orken tröt för de rödklädda hemmaspelarna och Athletic kom allt närmare ett mål. Den bästa chansen hade Etxeberría efter en hörna men avslutet från nära håll blev allt för tamt.

Nästa helg ser vi fram emot julvakan i TV4+ då Real Murcia gästar San Mamés på bästa sändningstid. 21:00 söndag den 23e december!

"Tredje raka matchen mot ett kungligt gäng, nu har vi laddat bössan för tre poäng"

Källor: marca.com/canalathletic.com/athletic-club.net