Efter helgens holmgång mot Real Madrid så är det nu dags för grabbarna att flyga till semesterön Mallorca. Strax norr om ringleden runt Palma ligger den ganska nya friidrottsarenan Ono Estadi, Byggd inför studentspelen i slutet av 90-talet men redan nu finns planer på en riktig fotbollsarena för stadens stolthet.

RCD Mallorca har spelat 21 säsonger i Primera Division och har som främsta merit en vinst i Copa del Rey 02/03 samt en finalförlust i Cupvinnarcupen 98/99. Under början av 2000-talet nådde ö-laget stora framgångar i ligan under tränaren Luis Aragonés. Man kvalificerade sig för Champions Leauge och slog bland annat Arsenal i den första hemmamatchen. På topp spelade då en viss Eto'o som ännu är klubbens främsta målgörare i La Liga med sina totalt 54 mål.

Athletic har haft märkligt lätt att ta poäng innanför löparbanorna de senaste åren. På de senaste fem matchern har det blivit tre segrar, en oavgjord och en förlust. Tittar vi däremot längre tillbaks så var det fem raka förluster 1997-2002 och Mallorca har fler segrar , 9 stycken mot Athletics 6 på de 21 gånger de mötts i Palma. Dessutom har Mallorca tagit sin största ligaseger mot just Athletic, 6-1 säsongen 98/99.

Athletic har i veckan haft lite skadebekymmer. Vänsterbacken Koi har haft en lättare muskelskada men förväntas kunna starta på söndag. Värre är det för Aduriz som tvingas stanna hemma på grund av sin skada. Han bör dock vara tillbaks till nästa omgång.

I mål kommer Aranzubia vara kvar året ut eftersom Gorka Iraizoz slog upp sin skada inför matchen mot Real Madrid.

Enda frågetecknet i backlinjen är om Koi kommer till start eller inte. Del Horno är klar för spel om Koi inte kan starta. Mittbackarna lär Caparrós inte röra och Iraola lär fortsätta på högerbacken även om Caparrós fårvånande startade med Ustariz där förra helgen.

På mittfältet startarJaví Martínez istället för den avstängde Orbaiz. I övrigt ser det ut som i större delen av de senaste matcherna.

På topp fortsätter Llorente och Etxeberria.

Om laget ovan stämmer så sitter följande spelare på bänken:

Del Horno
Expósito
Urstariz
Muñoz
Susaeta
Vélez
Raúl

Avstängd: Pablo Orbaiz.
Trött på att vara avstängd: Carlos Gurpegi.
Skadade: Gorka Iraizoz, Tiko, David Cuéllar, Aritz Aduriz.
Utanför truppen: Iban Zubiaurre, Luis Prieto, Ander Murillo, Joseba Garmendia. 

Matchstart 17:00 på söndag. Matchen sänds inte på TV.

Tips: 1-1

Källor: canalathletic.com/athletic-club.net/marca.com/xtratime.org