Efter en halvtimmes spel var det många som hoppades på att Athletic skulle kunna ta ytterligare en seger mot ett förväntat topplag. Det skapades ett par riktigt heta chanser och lejonen spelade ett snabbt och fantasirikt anfallsspel.

Den absolut bästa chansen fick Iraola efter en misslyckad hemmåtnick redan i den åttonde minuten. Bollen studsade dock på ett märkligt sätt och avslutningen blev svag. 

Llorente hade ett par vassa nickar varav en som Casillas räddade på ett utmärkt sätt.

Real stack upp ibland och framförallt Robinho var ett ständigt orosmoment.

Efter den första halvtimmen tog Real över och skapade mer och mer. Ett mål innickat av Sergio Ramos blev korrekt avvinkat för offside.

Slutintrycket av första halvlek var att Athletic spelade med självförtroende. De hade ett högt passningstempo och vågade vårda bollen i de flesta lägen. Det var bara Aranzubia i mål och mittbackarna som var för snabba med att slänga iväg långa bollar mot Llorente hela tiden.

Real verkade inte tokladdade och de gjorde inte mycket mer än de behövde.

I andra halvlek verkade dock Athletic helt plötsligt mer medvetna om att de spelade mot serieledarna. De blev fler och fler passningar i sidled och bakåt och de gav snabbt Real chansen att komma in i matchen.

En supertabbe av Aitor Ocio gav van Nistelrooy det läge han behövde och plötsligt var ställningen 0-1. En misslyckad passning mot Iraola på kanten snappades upp av van Nistelrooy och han fick en jätteyta att avancera på då Ocio gjorde sitt andra raka misstag och backade hem för snabbt.

Efter det backade Real hem mer och gav Athletic chansen att kvittera. En kvittering hade inte varit orättvis men det riktigt heta chanserna uteblev.

Matchen slutade 0-1 och för Real var det en match de snart har glömt. För Athletic var det ytterligare ett bevis på att laget växer för varje omgång. Passningsspelet blir snabbare och bättre. Spelarna har i det nya spelsystemet en bättre balans och anfallen sker med mycket bättre tryck. 

Laget:

13 Aranzubia 
15 Iraola 
20 Aitor Ocio 
5 Amorebieta - varnad
12 Koikili 
4 Ustaritz 40' 
10 Yeste 24 - varnad
J.Martínez 59' 
25 David López 
17 Etxeberria 68' 
9 F.Llorente

16 Orbaiz 40' - varnad
23 Aduriz 59' 
11 Gabilondo 68' 
3 Del Horno 
19 Murillo 
22 Muñoz 
26 Raúl
Joaquín Caparrós

Nästa vecka väntar Mallorca på bortaplan. En mycket svår bortamatch men med den form som vi visar upp nu så känns den allt annat än omöljlig!

Källa: TV4Sport