I veckan spelar Real Madrid den avgörande matchen i Champions Leauge hemma mot Lazio. Vid förlust kan laget missa de första två platserna. I dagens Marca.com handlar den första artikeln om just den matchen. Kan det möjligtvis skvallara om prioriteringsordningen hos spelare och ledare i Real?

Förra säsongen tog vi en av säsongens viktigaste segrar hemma i Katedralen mot ett annat topplag som fokuserade på en kommande match i Champions Leauge. 1-0 mot ett reservbetonat Valencia.

Just Valencia var platsen för Athletics främsta insats så här långt den här säsongen. Förra veckans 3-0 seger på Mestalla var lika oväntad som skön för ett Athletic som allt för sällan tar alla tre poäng. För att vi skall kunna rubba serieledarna måste vi visa upp en lika bra effektivitet som senast i Valencia där vi gjorde fyra mål på sex heta chanser.

Real Madrid har sju raka segrar hemma och de få matcher de har tappat poäng är på bortaplan. Sevilla (2-0) och Espanyol (2-1) är de två lag som besegrat Real den här säsongen.

De två senaste åren har vi förlorat hemma mot Real Madrid. Förra säsongen klart med 1-4 och året innan slutade det 0-2. Men innan dess var det sex raka matcher utan bortaseger. 

Säsongen 98/99 stod jag själv på kortsidan, rad 11, och såg förlustmatchen mot Real. En makalös match som slutade 2-3. Kvitteringen till 3-3 satte Urzaiz med en bicicleta i målet framför mig. Tyvärr blåstes han av för hög spark.

De senaste 20 mötena på San Mamés:

7 hemmasegrar
8 oavgjorda
5 bortasegrar
Målskillnad: 25-31

I år har Athletic inte varit något starkt hemmalag. En seger, fem oavgjorda, en förlust och målskillnad på 6-6 hemma på San Mamés så här långt. 

Truppen som Caparrós har tagit ut är lite förvånande. Både Garmendia, som debuterade som inhoppare senast, och underbarnet Susaeta står utanför truppen. Det innebär att vi endast har anfallaren Aduriz som offensiv spelare på bänken.

Hemma mot Deportivo tappade vi onödigt två poäng när Caparrós valde att genomföra en rad defensiva byten när vi var i 2-0 ledning.  Jag hopppas verkligen att han lärde sig en läxa där. Borta mot Valencia var det däremot raka byten och ingen tendens att kasta in samtliga backar på plan samtidigt.

I försvaret är både Aitor Ocio och Del Horno tillbaks. Att Ocio startar är självklart, trots att mitbackarna förra veckan gjorde en felfri match. Ustariz får snällt sätta sig på bänken igen.

Del Horno lär dock inte spela från start. Han har fortfarande en bra bit till formen och jag hoppas verkligen att han inte kommer in från start mot Real. Risken för en övertänd Asier är överhängande. Han har mycket att bevisa.

Caparrós har de senaste matcherna förändrat Athletics spelstil. Den gamla 4-2-3-1 uppställningen har ersatts med en diamant uppställning med endast en defensiv mittfältare. Det innebär attt underbarn nummer ett i klubben, Javí Martinez hamnar på bänken. Det är mycket förvånande med tanke på hans status som startspelare under det senaste säsongerna. Orbaiz var dock brilliant mot Valencia i Johan Mjällby positionen.

I anfallet har Llorente tagit över efter Aduriz. I mitt tycke är båda hyggliga anfallare men ingen har visat toppkvalitet under någon längre tid de senaste säsongerna. De glimmar till ibland och man drömmer om superanfallaren vi saknar men sedan mattas de direkt av ett par matcher.

Det roligaste i Bilbao nu är däremot att storstjärnan Fran Yeste verkar vara på väg mot gammal storform! Han har sedan cupmatchen mot Hércules varit bäst på plan i samtliga matcher. Alla som följt Athletic vet att han är skillnaden mellan att Athletic är ett mittenlag i den nedre delen eller att vi spelar om cupplatserna.

Truppen:
Aranzubia, Raúl.
Del Horno, Ustaritz, Amorebieta, Koikili, Iraola, Aitor Ocio.
Yeste, Gabilondo, Orbaiz, Murillo, Muñoz, Javi Martínez, David López.
Llorente, Etxeberria, Aduriz.

Avstängda: -
Trött på att vara avstängd: Gurpegi.
Skadad: Iraizoz.
Utanför truppen: Zubiaurre, Expósito, Prieto, Tiko, Cuéllar, Garmendia, Susaeta, Vélez.

Tips: 1-1
Pintxos-tips: Patxi Aizpuru  (Rökt lax på creme freiche med svarta oliver)
Txakoli: Baskiskt vitt vin (torrt som en surbask..)
Efterrätt: Marängswiss

Källor: marca.com/canalathletic.com/athletic-club.es/xtratime.org