Det var en väldigt överraskande startelva som Lopez Caro valde att ställa upp med. I sju raka matcher var han obesegrad och nu när det var dags för bortamatch mot seriens bästa lag så chockade han alla med att röra om i laget.

4-4-2 ersattes med 4-2-3-1 systemet men framförallt var det väldigt överraskande att Jorge bänkades och att 20-åringen Mario Suárez fick för första gången starta under den nya tränaren. Dessutom bestod anfallet endast av 18-årige Diego Costa.

Lopez Caro visste uppenbarligen vad han gjorde för att Celta var faktiskt det bättre laget under matchen och vi fick se ett försvar som spelade tight - men som ändå skulle visa svaghet. Offensivt sett spelade gästerna snabbt via marken där spelare som Quincy visade en väldigt god form och Canobbio som var tillbaka på innermittfältet. Efter matchen sa tränaren att han var väldigt nöjd med spelet men att resultatet kunde och borde ha varit bättre.

Det var så att matchens första mål kom tidigt i andra halvleken när Quincy dribblade sig igenom på offensiv planhalva och avfyrade ett skott som målvakten inte kunde hålla. Bollen hamnade framför Diego Costa som satte bollen i mål men linjedomaren blåste felaktigt av för offside, tv-bilderna visade senare att brassen var minst två meter onside när Quincy sköt i väg bollen. 

Frisparksmål av Canobbio

Celta skulle dock ha turen på sin sida i den 55:e minuten. Fabian Canobbio slog en frispark från ca 40 meters avstånd som gick in i mål utan att någon rörde den. Det låter spektakulärt men tänk Juninhos frisparksmål mot Barca förra veckas så förstår man att målvakten även i den här matchen blev minst sagt överraskad när bollen gick in i mål. 0-1 för gästerna som dock fick ganska omgående se ett mål gå in bakom Pinto. Endast en minut senare kvitterade Javi Calleja när han tog emot en långboll förbi backlinjen och satte in 1-1 Pinsamt av försvaret som annars hade spelat disciplinerat och inte släppt till mycket.

I slutet tryckte Celta på för ytterligare ett mål och laget bytte in spelare som Jorge och Guayre. Innan 90 minuter hade passerat fick även Manchev, för första gången sen Stoichkov lämnade, spela ligafotboll. Bulgaren hade också ett jätteläge att göra 1-2 när han kom fri men skottet gick rakt på målvakten. Innan domaren blåste av blev Pablo Contreras utvisad efter två gula kort, vilket betyder att till Sevilla A matchen kommer Agus att få starta bredvid Rubén.

Málaga vs Celta slutade 1-1 och galicierna halkade ner en placering till en sjunde plats. 

Matchfakta: Málaga - Celta Vigo 1-1

Málaga

Goitia

Gámez, Weligton, Hélder, Rossato

Paulo Jorge, Carpintero

Hidalgo, Calleja, Apoño

Peragón
 

Celta

Pinto

George Lucas, Rubén, Contreras, Roberto Lago

Vitolo, Mario Suárez

Núñez, Canobbio, Quincy

Diego Costa


Mål

0-1 Canobbio (55)
1-1 Javi Calleja (56)


Kort

Contreras
Diego Costa
Canobbio
Quincy

Hidalgo
Carpintero
Apoño
Salva
 källa: celtavigo.net, marca.com