Det mesta talar för Valencia idag.

En avstängning och en skada ger djupa sprickor i försvarsmuren. 
Athletics stabila försvarsspel lär inte vara lika tätt idag som tidigare. Redan i förra omgången såg vi vad ett bristande sammarbete mellan försvarare och målvakt innebär. Aranzubia är inte lika inspelad i laget som Gorka. Utan Gorka blir backlinjen inte lika säker längre. Nu saknar vi även den defensiva ledaren Aitor Ocio som är avstängd.

Talangerna som har svårt att övertyga.
I inledningen av säsongen var Susaeta det stora fyndet i La Liga. Totalt dominant på Camp Nou i den andra omgången och ett antal bra insatser i de första omgångarna. Efter det rakt in i U21 landslaget. Nu är han inte ens med i truppen. Istället spelade han hela matchen i fredagens mållösa derby mot Sestao, med Bilbao Athletic (B-laget). 

Även Ion Vélez spelade hela matchen i fredags och är även han utanför truppen.

Förra årets stjärnskott, Garmendia är däremot med i truppen för första gången den här säsongen. Det är ingen som längre tvivlar på Caparrós vilja att förändra. Alla spelare får verkligen chansen.

När vann Athletic på Mestalla senast?
Det var 20 år sedan Athletic senast plockade 3 poäng på mestalla. Säsongen 87/88 slutade matchen 1-2. Av 72 matcher i Valencia har endast 10 slutat med seger för Athletic. De tre senaste säsongerna har dock slutat oavgjort, 2-2, 1-1 och senast 1-1

Är underbarnet petad?
Förra säsongen var Javí Martinez odiskutabel startspelare. Han värderas till 200 miljoner kronor och flera klubbar rycker i honom. Senast var det Liverpool som var på tapeten. Barcelona har även de visat intresset för den unga supertalangen. Det är nästan elakt att kalla honom talang. Han har passerat talangstadiet nu. I de senaste träningarna har han däremot spelat i reservernas lag. Jag tror att Caparrós gör ett misstag om han bänkar Javí till fördel för Yeste.

Truppen:
Aranzubia, Raúl.
Ustaritz, Amorebieta, Prieto, Koikili, Iraola, Murillo.
Orbaiz, Javi Martínez, Muñoz, Yeste, Gabilondo, David López, Garmendia.
Etxeberria, Aduriz, Llorente.

Avstängd: Aitor Ocio.
Ständigt i träningsoverall: Carlos Gurpegi.
Skadade: Gorka Iraizoz, Asier Del Horno.
Utanför truppen: Unai Expósito, Iban Zubiaurre, Tiko, David Cuéllar, Markel Susaeta, Ion Vélez. 

Athletic har spelat mycket bra de senaste omgångarna och det har varit mer otur och överdriven försiktighet som gjort att poängen inte varit fler. Anfallsspelet med Exteberria i spetsen har varit riktigt bra.

Förra säsongen räddade Llorente en poäng efter en sen kvittering. Det ser ut som om Caparrós har det i färskt minne för Llorente ser återigen ut att starta. Aduriz, den spelare som utnämndes till "storstjärnan i Athletic" senast det var en match som sändes i Sverige, ser ut att starta på bänken.

Valencia har ett problem. Samma som förra säsongen. Ett långsamt innermittfält. Kan vi stressa dem i uppspelsfasen och erövra bollen högt upp i banan så har vi snabba spelare som kan kontra in mål. Lyckas vi inte med det så kommer Valencias kvalitetsanfall inte ha några som helst problem att penetrera den försvagade muren runt Bilbaos mål.

Hur kan det här sluta?
Bara med hemmaseger. Allt annat är en superskräll. Skall jag tippa? 3-0 tyvärr.

Men nästa vecka då är det bara att plocka in 3 poäng hemma på San Mamés. Ett segervisst Real Madril kommer att köras över. Jag tippar 3-0 i den matchen också!

Aupa Athletic!