Gimnástic Tarragona var på förhand en svår motståndare, den svåraste menade Lopez Caro, och i efterhand kan man delvis bekräfta detta. Det var dock ändå jämt på planen och efter första halvleken hade Celta ett bollinnehav på 53 %. Balaidos publiken fick se två lag som ville föra bollen och dominera över motståndaren. Så klart är det inte överraskande att vi hade ett oavgjort resultat när domaren blåste av. Det såg dock länge ut som att matchen skulle sluta med en katalansk vinst.

Celta ställde upp med den sedvanliga 4-4-2 startuppställningen, fast en liten överraskning var att Quincy bänkade Okkas i anfallet. Bänkade kanske är fel ord för att ifall inte Okkas hade spelat med Cypern i veckan då hade han utan tvekan stått bredvid Perera när domaren blåste igång matchen. De två lagen stod upp bra och det syntes att dem kommer definitivt vara med i toppen av tabellen när omgång 42 spelats klart.

Matchens första mål kom för gästerna efter 18 minuter när Calle, som var nära en flytt till Vigo under sommaren, enkelt satte bollen i nätet. Situationen som ledde till målet uppstod när Pinto räddade ett kraftfullt långskott men tyvärr styrdes bollen mot Calle som enkelt satte 0-1. Efter målet hade Celta ett par bra lägen att kvittera, Canobbio hade ett bra skott men Gimnástic målvakten Roberto var lysande.

Tidigt i andra halvleken gjorde Lopez Caros hans första offensiva byte när Diego Costa ersatte Núñez. Inga mål kom för att Roberto fortsatte göra ett väldigt bra jobb i Nástic målet. Således fortsatte Celta göra offensiva byten, en trött Vitolo ersattes av Mario Suárez medan Okkas äntligen fick chansen när han bytte med Perera efter 73 minuter. Det var tänkt att hemmalaget nu skulle sätta en väldig press på Barcelona-laget men detta förstördes då Matias Lequi blev utvisad i den 80:e minuten. Klumpigt av argentinaren som ska vara klippan i försvaret, till den otroligt svåra bortamatchen mot Málaga får vi nu istället se Contreras-Rubén som mittbackar.

Dagen höll på att förstöras av en klumpig mittback men självklart var det den andra som räddade laget. Det hade gått över 90 minuter av matchen och Celta fick en frispark långt ifrån straffområdet. Hemmaspelarna flockade i Gimnástics straffområde när Canobbio skickade en lång boll mot straffpunkten. Där dök Roberto upp, självklart, men den här gången stod han för en rejäl målvaktstabbe. Han hade bara att fånga passningen i midjehöjd men på nått sätt kunde han inte greppa bollen och den studsade via hans kropp och hamnade på marken där Rubén kunde skjuta in den sköna kvittering.

Stor sorg för bortaspelarna som låg på marken och deppade. Extas bland Balaidos publiken och så klart för spelarna som visar att dem har en never-say-die attityd. Domaren blåste av matchen och ser vi på hur länge 0-1 stod på resultattavlan kan vi alla glädjas över en poäng.

Nästa vecka är det årets största match då ettan Málaga tar emot Celta som behåller sjätte platsen i tabellen. 


Matchfakta Celta - Gimnástic 1-1

Celta

Pinto

George Lucas, Rubén, Lequi, Roberto Lago

Núñez, Vitolo, Jorge, Canobbio

Quincy, Perera


Gimnástic

Roberto

Campano, Abraham, Tortolero, Oscar Rubio

Abel, David Sánchez

Miku, Jandro, Antonio López

CalleMål

0-1 Calle (18)
1-1 Rubén (90+)


Kort

Matias Lequi
Rubén
Jorge
Pinto
Antonio López
Abel
David Sánchezkälla: marca.com