Årets värvning kom rätt så sent in på säsongen. När ett tränarbyte sker brukar det som oftast tyda på oroligheter inom föreningen och framförallt på planen. Men det har visat sig att bytet av tränare har varit en succé för Celta. Stoichkov hade få supportrar om ens några. Han hade heller inte några problem med att skaffa sig ovänner inom laget, Contreras, Lequi och Perera var bland spelarna som var ovälkomna. Varför? Ingen vet. Lyckligtvis försvann bulgaren och in kom en riktig tränare.

Hans namn är Juan Ramón López Caro och han har hittills coachat Celta i sju matcher. Hans facit är: två vinster, fem oavgjorda och noll förluster. Sån här stabilitet fanns inte tidigare och även om en eller två av dem oavgjorda matcherna borde kanske ha varit vinster så bör man glädjas över resultaten. Dem två vinsterna har båda kommit på bortaplan, igår kom den senaste när Celta tog en välförtjänt seger mot Hercules. 


Guayre spelade

Celta reste till Alicante med B-lagsmålvakten Sergio Alvarez i truppen eftersom Pinto blev utvisade efter en minut i förra omgångens match mot Real Sociedad. Anmärkningsvärt var annars att truppen också innehöll Antonio Guayre som har varit otroligt skadedrabbad under sin tid i Vigo. Mittfältaren fick faktiskt även spela ett par minuter mot Hercules när han hoppade in i den 88:e minuten. Detta är såklart väldigt goda nyheter och förhoppningsvis kommer Guayre snart börja fightas på allvar för en plats i startelvan.

Söndagens match innehöll två lag med stora klasskillnader. Hercules var i bedrövlig form inför mötet, endast en vinst på dem senaste åtta matcherna. Celta hade 1-1 från Anoeta i bakfickan och trots att Okkas spelade EM-kval så var känslan god när spelarna gick in på planen. Det var också gästerna som dominerade. Redan i dem inledande minuterna borde Núñez ha gjort mål när han mötte upp en passning som gick snett inåt bakåt. Det hade räckt med att stöta in bollen men precisionen var för dålig och hemmalaget klarade sig undan den gången.

I målet hade Esteban väldigt lite att göra han och han fick främst observera när Celta attackerade gång på gång. Första halvlekens bästa chans skapades också av gästerna när Quincy (anfallare för dagen) kom fri med målvakten Unai Alba. Quincy uppskattade inte tiden han fick ensam med målvakten och skottet kunde Unai rädda utan större besvär. 

Jesus Perera avgjorde

Det goda spelet försvann inte med pausvilan. Celta kände att dem var nära ett mål och endast tio minuter in i halvleken spräcktes nollan. Det var ytterbacken Roberto Lago som förde bollen på vänsterkanten och slog ett perfekt skruvat inlägg mot Jesus Perera som nickade enkelt förbi målvakten. Lagos passning var delikat och han bör krediteras en stor del av målet för att ha lurat ut målvakten med den skruvningen. Unai insåg sent att han inte skulle nå bollen och Perera hade bara att nicka in den. Till målvaktens försvar så hjälpte inte försvararna alls i situationen då Perera var i princip den enda fienden i boxen.

Lopez Caro ändrade taktiken efter målet och Celta låg mest och väntade på kontringar som kom efter att mittfältarna bröt hemmalagets passningar. Bland annat hade inhopparen Diego Costa ett skott på ribban men resultat förblev den samma när domaren blåste av.

Med segern är Celta Vigo nu sexa i tabellen, fyra poäng efter Sporting som har sista La Liga platsen. Härnäst är det hemmamatch mot Gimnástic och sedan följer andra toppkamper mot lag som Sevilla A och Málaga. 


Matchfakta Hercules - Celta

Celta

Esteban

George Lucas, Rubén, Lequi, Roberto Lago

Núñez, Vitolo, Jorge, Canobbio

Perera, Quincy

Hercules

Uani

Juanma, César, Llera, Graff

Farinós, De los Santos, Cámara, Montenegro

Mariño Rubén Navarro.


Mål

0-1 Perera (56) 
källa: marca.com