Med sina blotta 19 år har Javí Martínez fått upp ögonen bland klubbarna i Europa. Nu har Liverpool och "Viola", enligt en spansk sporttidning, visat intresse för den unga talangen. 

Javí, som efter sin ankomst varit odiskutabel i startelvan, har inlett årets säsong halvdant i jämförelse med förra, men är utan tvekan en viktig spelare i Athletic. Den 1.90 långa mittfältaren är på väg mot 50 matcher i första ligan för Athletic och är given i U-21 landslaget och är nu alltså kanske på väg bort.

Hans kontrakt med Athletic sträcker sig till 2012 och klausulen ligger på 24 miljoner euro. Rafa Benítez har honom på sin berömda lista över nyförvärv, där även Amorebieta står med. Det sägs att Liverpool söker en ersättare för Sissoko, som inte visat sig vara den de behövde, och skulle han gå till Liverpool skulle han tampas med en annan bask och en uppmärksammad argentinare. 

För "Violas" del så är det Cesare Prandelli som följer hans utveckling sedan de inför säsongen möttes i en match där Javí tydligen lämnade spår efter sig och Athletic lyckades vinnna över dem med 3-0. Den italienska tidningen Tutto Sport försäkrade senast igår uppgifterna om att de är intresserade av Javí.

De unga guldklimparna är på väg bort från Athletic, det återstår väl endast att se om de försvinner till januari eller senare. Förhoppningsvis inte, om ni frågar mig.
Källa: as.com och tuttosport.com