För första gången möter Celta ett av dem två andra lagen som åkte ur La Liga. Real Sociedad står för motståndet och likt Celta har dem inte samma tränare som åkte ned med laget. Chris Coleman är numera coach och han kunde ha haft en bättre start på säsongen, elva omgångar in på säsongen har Real plockat ihop 15 poäng vilket säkrar dem en femtonde. Celta är på en elfte plats men har en match mindre spelad än dem flesta lagen ovanför i tabellen, en vinst idag skulle skicka celestes till en skön femte plats.

Det lär bli svårt då Anoeta är en svår arena att plocka poäng på som motståndare, i Baskien har Celta endast slagit Real fem gånger på 46 försök. Ännu svårare blir det då Ioannis Okkas är skadad och kommer att missa toppkampen. Cyprioten kommer dessutom att missa nästa veckas match då landslaget spelar EM-kvalmatch i Tyskland. Ersättare i dagens match lär troligtvis bli Jesus Perera men Vladimir Manchev finns med i diskussionen.

Hemmalaget har också en del skadebekymmer, till exempel kommer dansken Morten Skoubo få se matchen från sidlinjen. Dessutom är Dave Vaughan också ett frågetecken inför matchen. Kollar vi på lagens senaste resultat är Celta helt klart ett formstarkare lag. Inga förluster sen Lopez Caro tog över (fyra matcher sen) men Real däremot har inte vunnit på fyra matcher. Det känns som en oavgjord match på förhand men med lite tur kan Celta nog plocka tre poäng.

Detta är den förmodade startelvan: 

Pinto

George Lucas, Rubén, Lequi, Robetto Lago

Núñez, Vitolo, Jorge, Canobbio

Diego Costa, Perera 

***

Tipset: 0-1 (Canobbio) 

***

Real Sociedad - Celta Vigo
Tid: 17:00
Plats: Anoeta (32,200)
Stream: Ingen stream konstigt nog 
källa: marca.com