För en tid sen rapporterades det att Galicien skulle spela sin årliga träningsmatch mot ett afrikanskt landslag. Det spekulerades i att Angola skulle stå för motståndet men igår kom beskedet att årets motståndare blir Kamerun. Matchen spelas den 27:e december på Balaidos och ännu en gång blir det Fernando Vásquez tillsammans med Arsenio Iglesias som coachar laget. Detta blir alltså Vásquez första match på Balaidos sen han fick sparken för ett halvår sen. Truppen kommer att presenteras vid ett senare tillfälle.

Galiciens första match någonsin spelades i Vigo mot Kastilien 1922. Det blev en 4-1 vinst och det följande året spelades det ännu fler matcher. En av dem mest minnesvärda matcherna var då England besegrades med 7-2. 1930 var året då den sista matchen spelades tills 2005 när regionens huvudstad Santiago de Compostela var spelplatsen för mötet Galicien - Uruguay.

Hemmalaget triumferade med en 3-2 vinst och ett år senare blev det 1-1 mot Ecuador på Riazor. Nu ska Kamerun komma i form inför dem afrikanska mästerskapen och har därför valt att möta Galicien den 27:e december på Balaidos.

Fler glädjande nyheter kom igår angående ämnet galicisk fotboll. För första gången någonsin kommer damerna också att spela match. Motståndare blir Katalonien och likt herrarna spelas matchen den 27:e december på Balaidos. Det är alltså dukat för en riktig fotbollsfest när ligaspelet tar ett uppehåll. 
källa: lavozdegalicia.es, wikipedia.org